Pete and The Pirates veroveren Nijmeegs publiek Pete and The Pirates veroveren Nijmeegs publiek

‘Everybody is happy!’

, Tekst: Esther Schaap

Pete and The Pirates veroveren Nijmeegs publiek

‘Everybody is happy!’

Tekst: Esther Schaap ,

Als afsluiter van de maandagavond, Pete and The Pirates op Saddlespan. Van begin tot eind een overtuigend en enthousiast optreden van deze veroverende zeerovers.

‘Everybody is happy!’

Als afsluiter van de maandagavond, Pete and The Pirates op Saddlespan. Van begin tot eind een overtuigend en enthousiast optreden van deze veroverende zeerovers.

CONCERT
Pete and The Pirates, Saddlespan, 18 juli 2011

MUZIEK
Blije, dansbare Britse indie rock met een afwisselend repertoire.

PLUS
Door te beginnen met het bekendste nummer Mr. Understanding, weten Pete and The Pirates grip op het publiek te krijgen en deze laten ze voor de rest van het optreden dan ook niet meer los. Na vijf minuten zegt leadzanger Thomas Sanders: ‘It’s five past eleven, and it’s not raining! Everybody is happy!’ En wie nog niet blij was, die wordt wel vrolijk van deze enthousiaste Britse band. De nummers zitten briljant in elkaar. Liedjes die uptempo lijken te zijn, gaan abrupt over in rustige melodietjes. Het publiek hangt hierdoor nieuwsgierig aan de lippen van deze zeerovers, wachtend op hun volgende, veroverende zet. Vol zelfvertrouwen wordt het tempo vervolgens weer opgebouwd en wordt het feestje voortgezet, met fantastische gitaarsolo’s en dansbare ritmes.

MIN
Het enige dat hier en daar ontbreekt aan het optreden, is de interactiviteit tussen de bandleden onderling. Thomas Sanders maakt er voor zichzelf een feestje van, net als de andere bandleden dat ieder voor zich doen. Interactiviteit had de band meer een geheel gemaakt.

CONCLUSIE
Zelfvertrouwen, enthousiasme en een afwisselende sound vormen samen een mooi totaalplaatje en maakt inderdaad ‘everybody happy’. Deze Britse piraten waren een waardige afsluiter van de derde dag van de-Affaire door boel eens flink op stelten te zetten.

CIJFER
8.5

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland