Het plan om het nieuwe Doornroosje op de plek van het voormalige stationspostkantoor te vestigen bestond al langer. Vandaag maakten de wethouders van Stedelijke Ordening en Cultuur Hannie Kunst en Henk Beerten samen met Doornroosjedirecteur Toine Tax en SSHN-directeur Max Derks bekend dat de bouw eind dit jaar gaat beginnen en dat het gebouw in 2013 officieel geopend wordt.
De opluchting was van ieders gezicht af te lezen. Eerdere plannen voor een nieuw Doornroosje in Bottendaal en bij het station sneuvelden. Wel bleef men stug doorpraten. Tax: “Er bestond eerst geen consensus tussen alle partijen, maar toch geloofde men in dit project.” Ook vanwege het belang van Doornroosje voor Nijmegen. Wethouder Beerten: “Popmuziek en popcultuur horen bij Nijmegen. Het nieuwe Doornroosje zal een nieuw icoon voor Nijmegen zijn.” De SSHN vreesde de bestuurlijke vasthoudendheid maar is “blij met dit gecombineerde project”.
Uniek is ook dat de bouw een co-productie zal zijn tussen het Nijmeegse KlokBouw en het Duitse Züblin uit Duisburg. De directeur van KlokBouw benadrukte de taaie onderhandelingen. Ook hij was blij met de uiteindelijke totstandkoming. “Maar de grootste uitdaging moet nog komen.”
Architect Jan Dekkers zette kort de opzet van het nieuwe gebouw uiteen. Opmerkelijk is dat de zalen niet onder de studentenkamers komen te liggen. Op het dak boven de podia wordt namelijk een klein park aangelegd, een van de vele maatregelen om geluidsoverlast en trillingen te voorkomen. De studentenwoningen zullen aan het park grenzen. De grote zaal zal plaats bieden aan 1100 bezoekers, de kleine zaal aan 400. Naast de 350 studentenkamers zal onder het gebouw een fietskelder stallingen voor ruim 3700 fietsen hebben.
Zie hier het persbericht met daarbij behorende powerpoint presentatie.
Nieuw Doornroosje klaar in 2013
"Onderhandelingen taai en vasthoudend“
Op een gezamenlijke persconferentie op 7 juli maakten de gemeente Nijmegen, Doornroosje en SSHN bekend dat eind dit jaar wordt gestart met de bouw van het nieuwe Doornroosje. Het gebouw wordt gevestigd op de plek van het voormalige stationspostkantoor.