Hilarisch optreden van Thiaz Itch Hilarisch optreden van Thiaz Itch

Geluidskunstenaar als parodie op muzikant

, Tekst: Bas Bevers

Hilarisch optreden van Thiaz Itch

Geluidskunstenaar als parodie op muzikant

Tekst: Bas Bevers ,

Natuurlijk ga je naar een concert voor de muziek. Maar soms mag het ook alleen een goede show zijn.

Geluidskunstenaar als parodie op muzikant

Natuurlijk ga je naar een concert voor de muziek. Maar soms mag het ook alleen een goede show zijn.

CONCERT
Thiaz Itch, Barbarossa, maandag 18 juli 2011

MUZIEK
Euh, het zal wel eens experimentele electro kunnen zijn. Het kindje van Animal Collective en Rembo & Rembo is in een pot LSD gevallen en noemt zich geluidskunstenaar. Het is alsof je naar een lang uitgerekte muzikale intro van Villa Achterwerk zit te kijken.

PLUS
Thiaz Itch is als een kind in een snoepwinkel. De computer biedt voor een musicus zoveel mogelijkheden; je moet gewoon een keertje alles uitproberen, zoals een compleet blazerskwartet. De sterkste kant is dan ook het speelse en onnozele karakter van Thiaz Itch. Niet alleen als persoon, hetzelfde kan over zijn muziek gezegd worden. Het maakt hem geliefd bij het publiek, dat dan ook massaal met hem op de foto wil. En toch, net zoals hij met muziek speelt, zo lijkt hij ook met het publiek te spelen. De onzekere blik, de korte buiging, wars van alle muzikale conventies; Itch is een bewuste parodie op de muzikant. Maar wel een hele leuke!

MIN
Het massale gebruik van de computer als vervanging van een band is toch wel storend. Parodie of niet, het optreden is soms saai om naar te kijken. Zodra Thiaz Itch voor de zoveelste keer alleen staat te krijsen met een deuntje op de achtergrond gaat het trucje toch vervelen. Er is muzikaal geen touw vast te knopen aan het optreden. Het is geen muziek om naar te luisteren. Je moet het echt beleven. Onze besnorde en goed geklede vriend moet het vooral van zijn show hebben.  

CONCLUSIE
Je vindt het hartstikke tof of ronduit dramatisch. Het cijfer zegt: hilarisch!

CIJFER
7

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland