Aux Raus brengt de-Affaire in extase Aux Raus brengt de-Affaire in extase

Gabberpunk zorgt voor kat-en-muisspel

, Tekst: Michael Weijers / Foto's: Thijmen Sietsema

Aux Raus brengt de-Affaire in extase

Gabberpunk zorgt voor kat-en-muisspel

Tekst: Michael Weijers / Foto's: Thijmen Sietsema ,

Aux Raus zet er dit jaar een punt achter. De gabberpunkers spelen één van de heftigste shows in de historie van de-Affaire.

Gabberpunk zorgt voor kat-en-muisspel

Aux Raus zet er dit jaar een punt achter. De gabberpunkers spelen één van de heftigste shows in de historie van de-Affaire.

CONCERT
Aux Raus, Saddlespan, woensdag 20 juli 2011

MUZIEK
Snoeiharde beats met een flinke laag gitaren eroverheen. De melodie wordt niet vergeten, het is niet alleen maar hersenloos gestamp. De frontman kleedt het geheel aan met zijn schreeuwerige 'zang'.

PLUS
Aux Raus brengt het grote publiek in ongekende sferen. Er is een flinke moshpit, bier en mensen vliegen door de lucht en veelvuldig beklimmen mensen het podium. Om vervolgens door de organisatie van het podium gewerkt te worden. Alleen deze publieksreactie levert al leuke taferelen op. De gabberpunk spreekt een brede doelgroep aan en werkt erg opzwepend. Sinds enige tijd heeft de band een tweede gitarist toegevoegd. Dit is een goede aanvulling en maakt het geluid wat voller. Waar voorheen het gitaargeluid live soms wegzonk in de beats, is het nu wel aanwezig.

MIN
Het geluid is wat aan de zachte kant, hierdoor mist het de power om echt in te slaan als een bom. De drie kwartier zijn voorbij in een oogwenk, en een toegift zit er helaas niet in. De band stopt er dit jaar mee, hiermee verliest Nederland zeker een topact.

CONCLUSIE
Aux Raus heeft wellicht gezorgd voor één van de heftigste shows in de historie van de-Affaire. Ondanks het zachte geluid gaat het toch helemaal loos. Dit was weer een echte Aux Raus show, uiteraard inclusief veelvuldig ontbloot achterwerk van de zanger. We gaan een goede bands missen. Het is hopen op een clubtour later dit jaar om het nog eens dunnetjes over te doen.

CIJFER
8,5

www.auxraus.com

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland