About Group bestaat uit een stel preutse mannen About Group bestaat uit een stel preutse mannen

"Bezuinig op opera en ballet!"

, Tekst: Timo Pisart / Foto: Tom Roelofs

About Group bestaat uit een stel preutse mannen

"Bezuinig op opera en ballet!"

Tekst: Timo Pisart / Foto: Tom Roelofs ,

"Eigenlijk hebben we een affaire met elkaar", aldus John Coxon van About Group. "Door muziek te maken verbind je jezelf emotioneel met de ander." Hij meent het bloedserieus maar Charles Hayward en Pat Thomas beginnen te bulderen: "Spreek voor jezelf!"

"Bezuinig op opera en ballet!"

"Eigenlijk hebben we een affaire met elkaar", aldus John Coxon van About Group na het spelen van een geïmproviseerde sessie in de kapel. "Door muziek te maken verbind je jezelf emotioneel met de ander." Hij meent het bloedserieus maar Charles Hayward en Pat Thomas beginnen te bulderen: "Spreek voor jezelf!" Het enige bandlid van About Group dat zich buiten de conversatie houdt, is ook het bekendste. Frontman Alexis Taylor zette niet alleen About Group op, maar maakt ook deel uit van electropopband Hot Chip.

WIE: Alexis Taylor (zang, toetsen en gitaar), Charles Hayward (percussie), John Coxon (gitaar) en Pat Thomas (toetsen) van About Group
WAAR: in een partytent achter het Saddlespan-podium
WANNEER: Vrijdag 22 juli 2011, na een geïmproviseerde kapelsessie

Houden jullie van wandelen?
Alexis: "Ik woon in Londen en wandel daar graag langs de kanalen. Telkens wanneer mijn vrouw klaar was met werken wandelde ik graag met haar vanuit Camden naar de markt. Je kunt je hele leven in Londen wonen en het toch niet helemaal kennen, zoveel is er te ontdekken."
Charles: "Lopen is een van de bronnen van ritme. Waardering voor ritme kan komen vanuit een wandeling en je kunt ritmes zo integreren in het alledaagse. Ik hou ervan om in zevenden te lopen, dan begint de ene maat op je rechtervoet en de volgende op je linkervoet."
John: "Oost-Londen is een goede plaats om te wandelen, er is daar veel wildlife met bijzondere vogels en krekels."

Wat is jullie mooiste festivalervaring?
Charles: "Glastonbury van dit jaar, ik at daar hele lekkere eend."
John: "Alexis had na ons optreden nog een andere show, maar wij bleven met zijn drieën op het festival. Het regende heel erg hard en was erg modderig."
Pat: "Ja, de eend was fantastisch en het lekkerste dat we dit jaar hebben gegeten. Eten is zowel tijdens het touren als thuis heel erg belangrijk voor ons."
John: "Vanochtend heb ik Burger King gegeten, dat was verschrikkelijk. Normaliter hou ik wel van fastfood, maar mijn burger werd verdronken in saus."

Wie zouden jullie volgend jaar op de-Affaire willen zien?
Pat: "Jethro Tull."
Alexis: "Nortec Collective Presents Bostich + Fussible, dat is een Mexicaanse groep die allerlei traditionele geluiden vermengen met techno. We speelden met ze in San Diego, het is een fantastische liveband. Toen ik De Kift net zag optreden, kon ik me voorstellen dat Bostich + Fussible ook zou kunnen werken."
John: "ICP Orchestra mag ook komen spelen, een fantastische Europese jazzformatie die is opgericht door de Nederlandse drummer Han Bennink."

In Nederland wordt ernstig bezuinigd op cultuur. Waar zou jij op bezuinigen?
Alexis: "Burger King, dat zou ik best minder willen eten."
Charles: "Ik zou bezuinigen op opera en ballet, dat is alleen besteed voor een groep die al heel erg rijk is."
John: "In Engeland krijgen die verouderde kunstvormen ieder jaar disproportioneel hoge subsidies."

Met wie op de-Affaire zou je wel een affaire willen?
Pat: "Dat kan ik niet zeggen, dat is oneerbiedig!"
Alexis: "Sorry, dat vraag je echt aan een stel preutse mannen. Als ik zou worden gedwongen een affaire te hebben, zou dat met Amos Harvey zijn. Hij is de tourmanager van Architecture in Helsinki en een hele aardige man."
John: "Wie geïmproviseerde muziek maakt met andere muzikanten, gaat ook een soort affaire aan. Het is ook emotioneel een genesis van persoonlijkheden. Eigenlijk hebben we al een affaire met elkaar."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland