Kraak & Smaak is back!

Dj-trio van hit Squeeze Me komt met nieuw album

Tekst: Sjors Lenders / Foto's: Maurice FotoForward ,

Kende je ze nog van Squeeze Me? In 2008 scoorden ze met dit nummer een dikke hit op de Radio 538 Dance Smash CD. Na het album ‘Plastic People’ is Kraak & Smaak terug! En harder dan ooit. Een mysterieuze vocal, drums, een basgitaar, een piano en een synthesizer speelden donderdag in Doornroosje mee onder het geluid van de dj.

Dj-trio van hit Squeeze Me komt met nieuw album

Kende je ze nog van Squeeze Me? In 2008 scoorden ze met dit nummer een dikke hit op de Radio 538 Dance Smash CD. Ook werd de song gebruikt in een aflevering van Crime Scene Investigation. Na het album ‘Plastic People’ is Kraak & Smaak terug! En harder dan ooit. Afgelopen donderdag stonden ze in Doornroosje. Een mysterieuze vocal, drums, een basgitaar, een piano en een synthesizer spelen mee onder het geluid van de dj.

Aan muziek is geen leeftijd verbonden, dat bewijst Kraak & Smaak maar al te goed. Ze spelen een mix van soul, jazz en funk. Dit trekt een publiek van verschillende leeftijden. Het trio bestaat origineel uit Mark Kneppers, Oscar de Jong en Wim Plug. Nadat zangeres Rose Spearman begin 2010 de band verliet, keerde Kraak & Smaak terug met gastvocalisten Sebastian en Lex Empress.

De bandleden betreden een voor een het podium. De drummer introduceert de dj met een mooie beat. Het optreden varieert enorm. Funk en heavy drums worden spannend gemaakt door veel echo en mysterieuze geluiden van de synthesizer. Goede interactie met het publiek zorgt voor een dansende, springende en klappende zaal.

"Crack & Smack" - naar de Engelse, dubbelzinnige, uitspraak - speelt natuurlijk de hit Squeeze Me. Ook het nieuwe nummer Dynamite komt ruimschoots aan bod. Zelf noemen ze dit nog geen hit, maar slechts een voorproefje van het album dat in april zal verschijnen. Dit weekend stonden ze ook op Eurosonic Noorderslag. 2011 zal een veelbelovend jaar worden voor Kraak & Smaak. We zijn nog lang niet van ze af!