3VOOR12/Arnhem-Nijmegen presenteert: ‘3VOOR12/Gelderland speelt buiten’ 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen presenteert: ‘3VOOR12/Gelderland speelt buiten’

Okieson, The James, Hadrian’s Wall en Villa Zeno spelen zondag op de Ronde Weide in Arnhem

, Van de redactie

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen presenteert: ‘3VOOR12/Gelderland speelt buiten’

Okieson, The James, Hadrian’s Wall en Villa Zeno spelen zondag op de Ronde Weide in Arnhem

Van de redactie ,

Zondag 14 augustus gaat 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen buiten spelen en wel op de Ronde Weide in Arnhem! Kom je meespelen? Op het podium van het zomerse muziekinitiatief Park Open in het Sonsbeekpark verzorgen wij de muziek met The James, Villa Zeno, Hadrian’s Wall en Okieson.

Okieson, The James, Hadrian’s Wall en Villa Zeno spelen zondag op de Ronde Weide in Arnhem

In samenwerking met Kunst en Cultuur Gelderland en Park Open organiseert 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ‘3VOOR12/Gelderland speelt buiten’. Normaal zijn onze clubavonden binnen, maar deze keer gaan we lekker buiten spelen! Op de Ronde Weide in het Arnhemse Sonsbeekpark gaan we met vier Gelderse bands een mooi feestje maken.

Bij The James uit Arnhem klinken zowel The Doors, Joy Division, Pearl Jam als Kings of Leon door in de spannende songs die dit viertal produceert. De band loopt inmiddels al een aantal jaartjes mee in de regio en op de Ronde Weide zullen ongetwijfeld zieltjes gewonnen worden.

Een bandnaam als Hadrian’s Wall nodigt uit tot het maken van slechte grappen. Ooit werd deze muur door de Romeinse keizer Hadrianus neergezet om de barbaren buiten het Britse deel van het Romeinse Rijk te houden.  De muziek van deze heren is een combinatie van Vampire Weekend, Buffalo Tom en een vleugje U2. Het is vrolijke poprock met aan het einde van de nummers vaak een knappe, spannende instrumentale opbouw. Met een nummer als Halfway Up valt ook goed mee te zingen.

Villa Zeno is een band uit de Achterhoek. De muziek varieert van rauwe, donkere bluesrock tot zomerse rock-‘n-roll, voortkomend uit drums, gitaar en toetsen. Oude en nieuwe muziek smelten samen tot een nieuw geheel. Villa Zeno is hierdoor een band waar zowel pubers als hippieveteranen van kunnen genieten. De band heeft buitenlandse aspiraties en werkt hier hard aan. Een ep is in de maak en optredens op Huntenpop en de komende editie van GESEL XL bewijzen dat er wat moois in het vat zit voor dit drietal.

Vernoemd naar een van de beroemdste muzikale zonen van Oklahoma, J.J. Cale, is Okieson niettemin een puur Hollands americanacollectief. Aangevoerd door de bijzonder getalenteerde Sebastiaan van Bijlevelt – hij ís in feite Okieson – brengt de band schitterende, bedachtzame alt.country voor romantische zielen.  Okieson klinkt puur en echt, en hun muziek laat bij muziekliefhebbers namen als Wilco, Calexico en Woven Hand bovendrijven.  Hun album werd in het snikhete Tennessee opgenomen, dus laten we hopen dat de zon boven Arnhem het optreden van Okieson een perfect Southern karakter kan meegeven!

‘3VOOR12/Gelderland speelt buiten’ begint om 14.00 en de toegang is gratis. De toegangspoort en het bospad richting de Ronde Weide bevindt zich tegenover Apeldoornseweg 216 in Arnhem.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland