Inschrijving geopend voor workshops Gesel XL Inschrijving geopend voor workshops Gesel XL

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen organiseert workshop Popfotografie tijdens Gesel XL

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Inschrijving geopend voor workshops Gesel XL

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen organiseert workshop Popfotografie tijdens Gesel XL

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Naast alle optredens tijdens het Gesel XL van 5 en 6 november barst Jacobiberg zaterdag 6 november uit haar voegen van de workshops en seminars. In samenwerking met Kunst en Cultuur Gelderland zal 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen de workshop Popfotografie voor haar rekening nemen. We hebben fotograaf Kees Tabak bereid gevonden deze workshop te geven.

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen organiseert workshop Popfotografie tijdens Gesel XL

Naast alle optredens tijdens het GeselXl van 5 en 6 november zullen er ook de nodige workshops zijn in Popcentrum Jacobiberg. In samenwerking met Kunst en Cultuur Gelderland zal 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen de workshop Popfotografie voor haar rekening nemen. Popfotografie is eigenlijk net zo oud als de popmuziek. Zou er eigenlijk wel popmuziek bestaan zonder popfotografie? Wat zou er van popmuziek terecht gekomen zijn als er geen foto’s van gemaakt waren? Fotografie is niet meer weg te denken uit de popmuziek. Elke band is op zoek naar een fotograaf die een vette foto van ze kan maken en elke popfotograaf is op zoek naar de ene goede moment.

We hebben popfotograaf Kees Tabak bereid gevonden de deelnemers alles te vertellen over de geheimen van de popfotografie. Kees is al sinds jaar en dag de grootste van het land. Hij heeft ongeveer alles en iedereen voor zijn lens gehad. Madonna, Lou Reed, Blondie, de lijst is ongeveer een kilometer lang. Iedereen kent de foto van Prince die aan zijn gitaar likt. Precies, van Kees Tabak!

In deze workshop leer je alles over het maken van de perfecte popfoto, het verhaal achter de foto, technieken en tactieken en nog veel meer. Wil je graag dat Kees Tabak ook iets over jouw foto vertelt, meld je dan aan voor de workshop en stuur je foto mee. Stuur een e-mail naar info@geselxl.nl met als onderwerp ‘popfotografie’.

Naast de workshop Popfotografie zijn er nog veel meer te volgen op zaterdag 6 november in Popcentrum Jacobiberg. Hier een overzicht wat er allemaal te leren is:

Workshop Ableton Live
Ableton Live heeft de laatste jaren een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Het is uitgegroeid tot hét programma om live dance-muziek mee uit te voeren, maar je komt Ableton ook steeds vaker in de studio tegen. Ook in de rock en pop zie je dat bands steeds vaker gebruik maken van Ableton. Alle handigheidjes, tips en trucs worden belicht in deze workshop. De workshop wordt gegeven door een Ableton-gecertificeerd docent, dus hij weet waar hij het over heeft.

Workshop Grunten
Grindcore-, death- en doommetalheads opgelet! Als je ambities hebt om de drumsticks of het plectrum te verruilen voor de microfoon, dan moet je zeker een bezoek brengen aan de workshop grunten tijdens Gesel XL. Tijdens deze workshops zal de kersverse Nederlands Gruntkampioen Niek Luinge zijn zuurgevooisde stemgeluid laten horen. Stemkundige en zangdocent Jet Pit ontleedt de grunt tot op het bot, zodat je voortaan precies weet wat er in je keel gebeurt als je gruntvocals produceert of hoort.

Workshop Songwriting  i.s.m. GSSF
Singer-songwriter Bertolf zal in de workshop Songwriting zijn licht laten schijnen over de kunst van harmonieën en melodieën. Pakkende refreinen, dienstbare coupletten en het waarom van een ‘middle eight’. Samen met de deelnemers pluist hij liedjes van de klassieke en moderne songwriters uit. Je kunt je eigen song ook voorleggen aan Bertolf.

Workshop mastering
Tijdens deze workshop legt Darius van Helfteren (De Staat, Tim Knol, Kyteman) haarfijn uit waar je op moet letten bij het masteren van je opnames. Wat is belangrijk, wat zijn de valkuilen en hoe krijg je het voor elkaar dat je plaat in de Fiat Panda van je moeder net zo lekker klinkt als op die hele dure stereo van de buurman? Een must voor elke band die net aan een nieuwe demo gaat beginnen of net de laatste hand aan de opnames heeft gelegd.

Workshop drums
Tijdens Gesel XL komt Dirks Drum Service langs bij Popcentrum Jacobiberg. Dirk vertelt uitgebreid over het stemmen en afstellen van drumstellen, onderhoud van je hardware, wat je kunt of misschien wel moet doen om je drumstel in de studio vet te laten klinken en wat de trucs zijn voor een goede podiumsound.

Workshop rockgitaar
Een workshop om je gitaarvingers bij af te likken. Hij heeft met zijn band Triggerfinger op zowat elk festival gespeeld en is met recht de Eddy Merckx van de rockgitaar te noemen. Ruben Block speelt geen gitaar, Ruben Block is gitaar! Samen met zijn trouwe partner in crime ‘Monsieur Paul’ komt hij alles vertellen over het gitaar spelen in een band, het maken van sound, een eigen stijl ontwikkelen en wat de essentie is van het gitaarspelen.

Workshop digitale distributie
Het is geen nieuws meer dat er steeds meer muziek gekocht wordt via iTunes en andere 'digitale platenwinkels'. Maar hoe krijg je jouw song dan bij iTunes? Is het nog wel slim om een 'echte plaat' uit te brengen of kun je beter alles online uitbrengen? Harry Holzhauer kent alle verkeersregels van de 'digitale distributie snelweg'. In deze workshop geeft hij tips en trucs hoe je jouw muziek onder de aandacht brengt voor je potentiële fans en waar je allemaal mee te maken krijgt als je jouw muziek online wilt aanbieden.

Wil je deelnemen aan één of meerdere workshops, stuur dan een mail naar info@geselxl.nl met als onderwerp: de naam van de workshop. Wees er snel bij, want vol is vol.
 
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland