Op weg naar de finale van de Roos van Nijmegen met... Liquid Snow Op weg naar de finale van de Roos van Nijmegen met... Liquid Snow

Gaat voor winst in twee bandjescompetities

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Op weg naar de finale van de Roos van Nijmegen met... Liquid Snow

Gaat voor winst in twee bandjescompetities

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

De finale van Kaf en Koren hadden ze al gehaald, nu komt daar de finale van de Roos van Nijmegen nog eens bovenop. Het gaat goed met Liquid Snow! Wij blikken alvast even met hen vooruit naar de finale op 13 mei in Doornroosje.

Gaat voor winst in twee bandjescompetities

Vaak komt het niet voor, en al helemaal niet in hetzelfde jaar. Maar Liquid Snow staat dit jaar toch maar mooi in de finale van zowel Kaf en Koren als de Roos van Nijmegen! Geen slechte oogst voor de door postpunk en Velvet Underground geïnspireerde band, die zich nu met recht een echte specialist in het competitiewerk mag noemen (vorig jaar wonnen ze al Pocketpop en stonden ze nog in de finale van de Gesel van Gelderland).

Een vliegende start dus voor de Drutens/Nijmeegse jongeren, die al meerdere van onze recensenten wisten te verleiden tot een hoop lofuitingen. Tijd om even te kijken hoe ze zelf tegenover hun finaleplek in de Roos van Nijmegen staan.

Jullie staan in de finale van de Roos van Nijmegen! Hadden jullie dat verwacht?

Verwacht is een groot woord, maar we dachten eigenlijk wel een redelijke kans te maken. Het feit dat we twee weken geleden na de derde voorronde van Kaf en Koren als eerste band zeker waren van de finale door de eerste plaats in het tussenklassement te pakken, zorgde wel voor de nodige zelfverzekerdheid. Van tevoren was ons doel om wat meer naamsbekendheid in de Nijmeegse scene te creëren en om als het even kon de beide finales te halen; nu dat gelukt is willen we ze natuurlijk gewoon allebei winnen.

Hoe bereiden jullie je voor op de finale van 13 mei?

We hebben niet echt een speciale benadering; we spelen de setlist een paar keer goed door. Verder zien we het allemaal wel. Als we nu, na de voorronde en vlak voor de finale, nog veel zouden moeten voorbereiden en veranderen aan hetgeen we gaan spelen, zou er iets fout zitten in het voortraject. Onze voorbereiding op de finale heeft eigenlijk het gehele afgelopen jaar al plaatsgevonden.

Kennen jullie de andere finalisten een beetje? En zo ja, wie zien jullie als de grootste concurrent?


Met Easy Trigger stonden we in de voorronde, de andere bands hebben we nog niet zien spelen. Verder vinden we het vrij zinloos om van tevoren uitspraken te gaan doen over wie er goed en wie er beter is; daar hebben we op 13 mei een jury voor.

Wat kunnen we van jullie verwachten in de finale?

Een viertal licht autistische shoegazers met een Amerikaans accent en een set die the best of both worlds bij elkaar brengt van enerzijds NYC-vertegenwoordigers Barney “LEGEN – waiiiiit for it – DARY” Stinson, Kim Gordon en Lou Reed, en aan de andere kant een feminiene dwerg uit Sheffield en het aanhoorbare deel van zijn genregenoten. Luke Pritchard en The Pigeon Detectives mogen niet meedoen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland