Op weg naar de finale van de Roos van Nijmegen met... Divided by Hearts Op weg naar de finale van de Roos van Nijmegen met... Divided by Hearts

“Liquid Snow zien we als onze grootste concurrent’’

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Op weg naar de finale van de Roos van Nijmegen met... Divided by Hearts

“Liquid Snow zien we als onze grootste concurrent’’

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Op 13 mei is het zover: de finale van de Roos van Nijmegen 2010 in Doornroosje. Wie wordt de opvolger van Bandito? 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen kijkt met de finalisten vooruit. Vandaag: Divided by Hearts!

“Liquid Snow zien we als onze grootste concurrent’’

Donderdag 13 mei vindt de finale van de Roos van Nijmegen 2010 plaats in Doornroosje. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen kijkt met de finalisten vooruit. Vandaag: Divided by Hearts.

Rockband Divided by Hearts is een oude bekende in Nijmeegse circuit. Twee jaar terug mochten ze al even ruiken aan het grotere werk met een halve finaleplek bij Kaf en Koren, maar dit keer mogen ze een gooi doen naar een heuse hoofdprijs: de Roos van Nijmegen. Of hun door hedendaagse emorock doorspekte powerpop in de lijn van Jimmy Eat World en The Get Up Kids goed genoeg is voor de hoogste eer zal op 13 mei in de finale in Doornroosje moeten blijken, maar in de tussentijd kunnen we natuurlijk wel mooi even bijpraten met de heren.

Jullie staan in de finale van de Roos van Nijmegen! Hadden jullie dat verwacht?

Een bandwedstrijd is vaak een beetje koffiedik kijken. Bij de meeste wedstrijden maken de wat meer OOR-verantwoorde, degelijke poprock bands de dienst uit. In Nijmegen daarentegen, wordt een goudeerlijke, maar misschien wat rommelige, show gelukkig wel gewaardeerd. Gewoon lekker rocken gaat dan voor strakheid. Daar zijn wij uiteraard zeer content mee.

Hoe bereiden jullie je voor op de finale van 13 mei?

Vaak krijgen we te horen dat het allemaal wat minder slordig kan. De liedjes hebben we al, nu de uitvoering nog. In die kritiek kunnen we ons wel vinden en de komende tijd zijn we dan ook in onze oefenruimte te vinden om aan de uitvoering te werken. Verder zullen we onze overbuurmannen, oudtantes en groenteboeren uitnodigen voor de finale, zodat we ook een goede kans maken op de publieksprijs.

Kennen jullie de andere finalisten een beetje? En zo ja, wie zien jullie als de grootste concurrent?


We kennen leden van Easy Trigger en Duke Jonn persoonlijk. Prima bands. Liquid Snow kennen we van de andere bandwedstrijd in Nijmegen, Kaf en Koren. Een band met potentie, zeker gezien het genre, dat muziekkenners pur sang zal doen watertanden. Deze jonge, sympathieke mannen zien wij als onze grootste concurrent.

Wat kunnen we van jullie verwachten in de finale?

Tijdens de finale zullen we een aantal splinternieuwe tracks spelen die hopelijk hoge ogen gaan gooien. We vinden het stiekem wel een eer om in de poptempel van Nijmegen te mogen spelen. Hopelijk zal dit ook te zien zijn op het podium. Dat het een leuke avond gaat worden, is één ding wat zeker is!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland