Nieuw bestuur de Affaire

Einde dubbelrol Godfried Verstegen

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

De Affaire heeft per heden een nieuw bestuur. Het oude bestuur, bestaande uit Godfried Verstegen en Peter van Hezewijk, heeft plaatsgemaakt voor het nieuwe bestuur dat bestaat uit Cok Buijs (voorzitter), Ton Hirdes en Kim Klein Koerkamp. Hiermee vervalt de dubbelrol van Godfried Verstegen van bestuurder en uitvoerder. Verstegen blijft wel als artistiek leider de drijvende kracht achter de Affaire.

Einde dubbelrol Godfried Verstegen

De Affaire heeft per heden een nieuw bestuur. Het oude bestuur, bestaande uit Godfried Verstegen en Peter van Hezewijk, heeft plaatsgemaakt voor het nieuwe bestuur dat bestaat uit Cok Buijs (voorzitter), Ton Hirdes en Kim Klein Koerkamp. Het bestuur van de Affaire is tot de conclusie gekomen dat in het belang van de continuïteit van het festival noodzakelijk is om de structuur van de beide stichtingen die samen het festival vormen te wijzigen. 

Hiermee komt er een einde aan de dubbelrol van Godfried Verstegen die tien jaar als bestuurder en uitvoerder de scepter zwaaide over de Affaire. Verstegen blijft wel als artistiek leider de drijvende kracht achter de Affaire. Cok Buijs: "Je moet datgene doen waar je goed in bent en dat is met deze rolverdeling beter voor elkaar. Godfried deed in het verleden alles en daardoor gebeurden niet altijd de dingen zodanig zoals ze bedoeld waren te gebeuren."

De door de Affaire verstoorde relatie met het ACBN heeft deze stappen versneld. Eén van de eerste en belangrijkste taken van het nieuwe bestuur is dan ook het ‘normaliseren’ van de verhouding van de Affaire met het ACBN, haar belangrijkste partner bij de Vierdaagsefeesten en met de gemeente Nijmegen. Buijs ziet dit met vertrouwen tegemoet. Andere taken zullen zijn het beheren van de financiën en het opmaken van de te verantwoorden kosten middels een jaarrekening.

Teddy Vrijmoet van het ACBN bevestigt dat ze in gesprek zijn met het nieuwe bestuur en geeft aan zolang geen uitlatingen te doen in de pers. Wel geeft ze aan fan te zijn van de programmering van Habana en de Affaire.