Van Waal tot Rijn... Van Waal tot Rijn...

... Hoe zou het met The Cohens zijn?

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Van Waal tot Rijn...

... Hoe zou het met The Cohens zijn?

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

In de nieuwe rubriek ‘Van Waal Tot Rijn... Hoe zou het met ... zijn?’ praat 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen bij met artiesten uit de regio. En de eerste zijn The Cohens! Het is eventjes stil geweest rond de winnaars van de Roos van Nijmegen 2008. Maar met hun recente uitverkoring voor de-Affaire dit jaar zijn The Cohens weer helemaal terug van weggeweest! Tijd voor een update.

... Hoe zou het met The Cohens zijn?

Het is alweer twee jaar geleden dat The Cohens iedereen in wisten te pakken met hun neurotische orgelrock, inclusief de jury van de Roos van Nijmegen.Vervolgens werd de zegetocht nog even voortgezet langs o.a. de-Affaire, Appelpop en onze eigen clubavond, en werd en passant ook nog even de hoofdprijs weggesleept bij de Gesel van Gelderland.

Dat ze bovendien meer waren dan een slimme gimmick bewezen ze met de release van hun eerste ep, die ook al voor de nodige landelijke aandacht zorgde. Vervolgens werd het echter een tijdje stil rond de driemansband. Tot recentelijk, tenminste. Ineens dook hun naam op als (niet meer dan terechte) toevoeging tot de-Affaire 2010. Tijd om eens bij te babbelen met het kloeke drietal.

Het is al weer een tijdje geleden dat we iets van jullie hebben vernomen. Wat hebben jullie precies gedaan en hoe gaat het verder met jullie?
Mijn broer en ik hadden al langer de wens om nog eens voor een langere periode in het buitenland te verblijven. Als je samen in een band speelt komt zoiets nooit goed uit, maar we hebben in ieder geval onze reizen op elkaar afgestemd. Eind maart was iedereen weer terug en zijn we weer begonnen te repeteren met The Cohens. Inmiddels hebben we zelfs alweer twee optredens achter de rug. We hadden de smaak alweer snel te pakken, maar moeten er nog even aan trekken om ons oude niveau weer op te halen en alle ideeën voor nieuw materiaal fatsoenlijk uit te werken.
 
 Jullie doken ineens op als één van de geboekte namen voor de-Affaire dit jaar. Hoe is dat tot stand gekomen en vonden jullie zelf van die uitverkoring?
Hoe het precies in zijn werking is gegaan weten we ook niet, maar we waren er in ieder geval erg blij mee. We werden via de mail gevraagd of we van 17 tot 23 juli misschien op wilden treden, dus toen hadden we al een vermoeden dat niet veel later bevestigd zou worden. Het valt niet mee om als je drie jaar lang naar een bepaald niveau en een betrekkelijk hoge frequentie van optreden hebt gewerkt, er een half jaar uit te stappen en de boel weer op poten te zetten. Een optreden in je eigen stad op misschien wel het mooiste festival van Nederland is daarbij een welkome duw in de juiste richting.
 
Wat kunnen we in de toekomst verwachten van The Cohens?  
De uitverkoring voor de Affaire is niet het enige goede nieuws sinds onze terugkomst. We zijn namelijk ook geselecteerd voor de Popronde. Hopelijk kunnen we dus vanaf september optreden in zoveel mogelijk kroegen, zaaltjes, poppodia, stadions of desnoods huiskamers of garages om ook elders in het land voeten in de aarde te krijgen. Toetsenist Geert heeft zijn gammele piano ingeleverd voor een fraaie Nord Electro 3, waardoor we ook op muzikaal gebied en in onze show nieuwe bronnen hopen aan te boren. Zo geruisloos als we zijn vertrokken, zo hard hopen we ook weer terug te komen.

Waal of Rijn, waar wil je liever zijn?
Er is niet echt een vergelijking met andere steden nodig om tot de conclusie te komen dat Nijmegen zowel op muzikaal gebied als op welk ander gebied dan ook ongeveer een van de meest prettige steden is van Nederland: verkeerspleinen zonder wegmarkering, olijven van het Turkse winkeltje in Bottendaal, Pavement in Doornroosje, café Het Paleis, Frank Boeijen, de kaasboer in de Lange Hezelstraat, de Electrabel, de straatmuzikant bij de Albert Heijn, geen fiets zonder verlichting, Hoogeveldt, het voetbalkooitje bij de Graafseweg en ga zo maar door...

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland