Sleigh Bells en The Routines zetten Merleyn op zijn kop Sleigh Bells en The Routines zetten Merleyn op zijn kop

Zangeressen van beide bands stelen de show

, Tekst: Erik Nijsten / Foto's: PhotographerNL

Sleigh Bells en The Routines zetten Merleyn op zijn kop

Zangeressen van beide bands stelen de show

Tekst: Erik Nijsten / Foto's: PhotographerNL ,

Vorige week sloten The Routines en Sleigh Bells het weekend af in Merleyn. Het werd een heerlijke avond vol aanstekelijke electropop. Beide bands hadden er duidelijk zin in en het publiek danste er lekker op los.

Zangeressen van beide bands stelen de show

Het Nijmeegse The Routines opent de zondagavond in Merleyn. Ze spelen een vrolijke mix van electrorock die doet denken aan Viva La Fête en Soulwax. Met een drumcomputer en de nodige elektronica slingert André de ene na de andere aanstekelijk beat de zaal in. Zangeres Kelly voorziet het geheel van teksten.
 
Hoewel de zaal in Merleyn slechts voor de helft is gevuld, zit de stemming er direct goed in. Vooral het enthousiasme van Kelly werkt aanstekelijk. Ze staat geen minuut stil en binnen de kortste keren krijgt ze het hele publiek aan het dansen. Mede dankzij een opperbest geluid en de bijpassende beeldprojectie wordt het een prima optreden.

Hierna is het de beurt aan het Amerikaanse Sleigh Bells. Van dit duo kwam onlangs de plaat Threats uit op het label van M.I.A. De muziek heeft ook iets weg van M.I.A. of van Santigold. De gitaarpartijen die gitarist Derek er live bijspeelt, zorgt echter voor een ruwer en rauwer geluid. 

Het duo heeft er veel zin in en maakt er een waar feest van. Het openingsnummer Tell’em knalt er vol in en de hele set houdt Sleigh Bells het niveau vast en het tempo hoog. Dit tot groot enthousiasme van het publiek.

De absolute sfeermaker van Sleigh Bells is zangeres Alexis. Wild zwaaiend met haar armen, danst ze er het hele optreden op los, de teksten zingend of schreeuwend. Soms stapt ze van het podium af en staat ze tussen het dansende publiek te zingen. Tijdens het laatste nummer, Rill Rill, nodigt ze het publiek op het podium uit. En zo eindigen veel fans samen met de Sleigh Bells al dansend op het podium.

Helaas is de set van Sleigh Bells met slechts kleine veertig minuten aan de korte kant. Toch hebben ze samen met The Routines Merleyn op zijn kop gezet. Hopelijk komen beide weer snel terug en zal de zaal dan toch iets voller zijn, want de optredens smaakt naar meer.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland