Op weg naar de finale van Kaf en Koren met... Roughhouse Op weg naar de finale van Kaf en Koren met... Roughhouse

"We staan voor wat we laten horen en zien"

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Op weg naar de finale van Kaf en Koren met... Roughhouse

"We staan voor wat we laten horen en zien"

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Op donderdag 17 juni is het zover: de finale van Kaf en Koren in Doornroosje. Vorig jaar won Yesterday's Men de studentenbandcompetitie, wordt Roughhouse zijn opvolger? 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen sprak met de band in aanloop naar de finale.

"We staan voor wat we laten horen en zien"

Op donderdag 17 juni is het zover: de finale van Kaf en Koren in Doornroosje. Vorig jaar won Yesterday's Men de studentenbandcompetitie, wordt Roughhouse de opvolger?

Roughhouse trapte de editie van Kaf en Koren 2010 af en is nog steeds in de race voor de winst. Na de voorronde gaven we aan dat Roughhouse waarschijnlijk beter uit zou komen op een groter podium, 17 juni aan hen de eer dit te gaan bezwijzen in Doornroosje. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen sprak met de band in aanloop naar de finale.

Jullie staan in de finale van Kaf en Koren! Hadden jullie dat verwacht?
"Van te voren hadden we geen idee wat te verwachten, maar na ons optreden bij de eerste voorronde zag het er eigenlijk zo goed uit dat we 17 juni al hadden geboekt en gepromoot, maar het blijft altijd een beetje borrelen bij uitslagen van andere voorrondes, jury's zijn altijd zo onvoorspelbaar hè..."

Hoe bereiden jullie je voor op de finale van 17 juni?
"We hadden de feedback gekregen dat we geen eigen gezicht zouden hebben. We hebben dit serieus genomen en besloten dit dus met harde hand links te laten liggen. We staan voor wat we laten zien/horen, in welk hokje (gezicht) dat ook past! Nee, we zijn nog bezig om de nieuwe gitarist voor wie de voorronde het eerste optreden was, helemaal tot zijn recht te laten komen bij de oude en nieuwe nummers."

Kennen jullie de andere finalisten een beetje? En zo ja, wie zien jullie als de grootste concurrent?
"Nouja, kennen, ik ben wel bij alle voorrondes geweest om te komen klappen, ik heb niet alles gezien, maar het kan alle kanten opgaan. We hebben Liquid Snow en Caulfield helaas niet gezien, dus daar kunnen we niks over zeggen, At Zero vonden we erg goed en vet. En ik moet eerlijk zeggen, bij de laatste voorronde dacht ik de band te zien die ook veel potentie had, The Jacobites, maar zoals ik al zei: jury's zijn onvoorspelbaar. Die band kreeg naar mijn mening een veel te lage score. We zullen het allemaal wel zien, we zijn benieuwd, maar hebben er vooral gewoon zin in om met de drie andere bands Doornroosje te laten knallen."

Wat kunnen we van jullie verwachten in de finale?
"Om daar even kort en effectief in te zijn: we komen om onze super-awesome-totally-wicked powers te bundelen. Wn wat daaruit komt, en wat dus te verwachten valt, dat zullen we zien op het moment supreme. In ieder geval een vette show, dat altijd, met natuurlijk bekende en (nog) onbekende hits!"

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland