Op weg naar de finale met...Liquid Snow Op weg naar de finale met...Liquid Snow

"Muziek die je misschien leuk vindt"

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Op weg naar de finale met...Liquid Snow

"Muziek die je misschien leuk vindt"

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Liquid Snow staat voor de vierde keer binnen een jaar in de finale van een bandwedstrijd. Na de winst van Pocketpop, deelname aan de Gesel van Gelderland en vorige maand de tweede prijs in de Roos van Nijmegen, staan ze 17 juni in de finale van Kaf en Koren. In aanloop naar hun vierde finale spraken we met de jongens over hun verwachtingen voor deze finale.

"Muziek die je misschien leuk vindt"

Liquid Snow staat voor de vierde keer binnen een jaar in de finale van een bandwedstrijd. Na de winst van Pocketpop, deelname aan de Gesel van Gelderland en vorige maand de tweede prijs in de Roos van Nijmegen, staan ze 17 juni in de finale van Kaf en Koren.

Jullie staan in de finale van Kaf en Koren! Dat is al de tweede finaleplek in korte tijd. Hadden jullie dat verwacht?
Toen we ons aanmeldden voor de Roos van Nijmegen en Kaf en Koren hadden we eigenlijk niet verwacht beide finales te halen. Ons doel was minstens één finaleplek te bemachtigen en verder een goede indruk achter te laten in de voorrondes. We vonden bovendien dat Kaf en Koren een redelijk sterk programma had dit jaar, met toch een stuk of zes, zeven bands die wat ons betreft aanspraak maakten op een finaleplek. We waren dan ook blij verrast dat we als eerste eindigden in het tussenklassement van de voorrondes.

In de Roos van Nijmegen werden jullie eervol tweede. Met de gekregen feedback in het achterhoofd, bereiden jullie je nu op een andere manier voor?
Wij hebben altijd al bewust goed naar onszelf gekeken en gereflecteerd om alles wat minder goed is te verbeteren, en onze belangrijkste zwakke punten kennen we daarom ook. Bovendien was het jurycommentaar eigenlijk overwegend positief. Ook de reacties die we van het publiek kregen, zowel tijdens als na het optreden, waren goed. Dit neemt niet weg dat we aantal punten die de jury aanhaalde zeker gaan meenemen in het repeteren in het algemeen, en in de voorbereiding op de finale in het bijzonder, want we zijn nog lang niet uitontwikkeld als band. We hoeven onze aanpak dus niet radicaal te veranderen, maar gaan wel nog wat extra aandacht besteden aan de details.

Kennen jullie de andere finalisten een beetje? Zo ja, wie zien jullie als de grootste concurrent?
We kennen de andere bands qua muziek eigenlijk alleen van MySpace-opnamen en recensies. Het is daarom moeilijk om te zeggen wie wij als grootste concurrent zien. Wel lijkt het ons van alle bands terecht dat ze in de finale staan. We zijn in ieder geval overtuigd van onze eigen kwaliteiten en hopen nu dat ene stapje verder te kunnen zetten en dit keer wél in een vol Doornroosje de eerste prijs te pakken.

Wat kunnen we dit keer van jullie in de finale verwachten?

Muziek die je misschien leuk vindt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland