Laatste namen de-Affaire!

HEALTH, Ben Howard en Oh No Ono bevestigd

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

De-Affaire maakte vandaag de laatste namen bekend, waaronder een fiks aantal lokale acts! Lees snel verder voor meer!

HEALTH, Ben Howard en Oh No Ono bevestigd

De-Affaire maakte vandaag de laatste namen bekend, waaronder een fiks aantal lokale acts! Lees snel verder voor meer!

Applescal
Applescal was definitief bedroomproducer af na het winnen van de Grote Prijs van Nederland voor producers in 2008. Nu is hij één van de bepalende gezichten van de nieuwe lichting techno-producers in dit land.

Ben Howard
Dat de ster van deze Britse muzikant rijzende is moge duidelijk zijn. Zo speelde hij het afgelopen jaar - met veel succes - als support voor Fink, Xavier Rudd en Brett Dennen. Onlangs gaf hij in Merleyn een memorabele show en daarom nu op een iets groter podium.

Birth of Joy
Met een minimale bezetting produceert Birth of Joy superstrakke en melodieuze rock die zwaar leunt op de Detroit-sound van MC5 en de '60s-sound van The Doors. De charismatische zanger/gitarist, de maniakale powerdrummer en de tot orgasmes opzwepende organist spelen iedere gig alsof hun levens ervan af hangen.

Chris Imler
Chris Imler doet iets tussen lompe garagerock en vette acid aangevuld met verdwaalde vocalen, kromme baslijnen, vierkante loops en een scheut Duitse humor.

Conquering Animal Sound
Een nog jong en muzikaal project vol belofte. Ze maakten al veel
indruk in de scene van Edinburgh met hun live-show. Dit duo creëert een nieuwe wereld uit loops, beats en samples van alles en nog wat, met als extra laag Annekes prachtige vocalen.

Daedalus

Alfred Darlington aka Daedalus is een van de meest productieve, veelzijdige en innovatieve producers van dit moment. Met zijn ‘control-board’ schakelt hij snel en feilloos van elektronica naar hiphop en van dubstep, grime naar techno.

Deadbeat Passenger
Na vijf mooie jaren met The Bloody Honkies keren de gebroeders Lawrence en Clemens Mul terug met hun nieuwe band: DeadBeat Passenger. Met drumster Daniëlle en bassist David hebben ze de perfecte ritmesectie gevonden. Ze spelen stevige rootsrock met de kwaliteit die je kunt verwachten van zulke ervaren muzikanten.

Do Not Run We Are Your Friends
Do Not Run We Are Your Friends (DNRWAYF) geeft een eigen draai aan avant-garde rock met zelfgemaakte instrumenten, powerslides en blazers.

Drums Are For Parades

Dit Gentse trio brengt ons een eigenzinnige combi van heavy metal hardcore punk, drones en noise. Het gitaargeluid, schreeuwerige zang en een retestrakke drummer wekten al ontzag bij vele collega-muzikanten (zoals Chris Goss van Kyuss) en het Belgische publiek.

Easy Trigger
Nog geen jaar bezig en meteen de Roos van Nijmegen winnen. Dat presteert Easy Trigger met melodieuze samenzang die dwars door een muur van gitaren, pompende bas en strakke drums snijdt. Alsof een zwaarbeladen goederentrein op volle snelheid in je gezicht knalt. Of als een broeierige zomeravond, waarvan je zeker weet dat hij eindigt in donder en bliksem.

Emperors of the Black
De Emperors of the Black uit Nijmegen zullen op de-Affaire de langverwachte eigen nummers ten gehore gaan brengen.

FM Belfast
Dit ludieke electro-indiepop gezelschap komt niet uit Noord-Ierland maar uit Reykjavík. Ze grossierden in het verleden ook in covers van hits als ‘Killing In The Name’ en ‘Pump Up The Jam’ maar anno 2010 is het louter hun eigen repertoire waar ook hits tussenzitten. Luister bijvoorbeeld maar eens naar ‘Underwear’ en ‘Par Avion’.

Frau Kraushaar
Frau Kraushaar staat bekend als verdienstelijk dj, wandelend
kunstobject, stemkunstenares en integere muzikante.  Ze nam ook
zangpartijen voor Nova Huta en Günther Adler voor haar rekening.

Mark Wanders
Mark is al jaren een vertrouwd gezicht bij Planet Rose en op
de-Affaire. Laat het maar aan hem over om weer een mooi web tussen de ‘two cities’ Chicago en Detroit te spinnen.

Fruit of the Original Sin
Deze alternatieve rockband uit Nijmegen brengt een explosieve, dynamische en intense mix van rauwe vocalen, gierende fuzzgitaren, gruizige synthgeluiden, vervormde bastonen, rauwe elektronica en knallende drums.

Gaby Young & Other Animals

Een primeur want vanavond zal Gabby Young en haar achtkoppige band voor het eerst act de présence geven buiten Engeland. Gabby is een impossante verschijninhg met haar vuurrode kapsel. Muzikaal is het smullen geblazen want de mix van stijlen (burleske pop, jazz, balkan) werkt op heupen!

Geiser
Bij Geiser verzamelt zich onder de oppervlakte alles wat donker en zwaar is. Van hardrockriffs tot psychedelica, van grunge tot postrock en van metal tot noise. Het een na het ander borrelt op en komt dan bij elkaar in flinke muzikale uitbarstingen. Liever van veilige afstand bekijken, voelen doe je het toch wel.

Jungle By Night
Door een insider werd Jungle By Night al de Antibalas van Amsterdam-Oost genoemd. Deze achtkoppige piepjonge band haalt zijn inspiratie uit de afrofunk en afrobeat

HEALTH
Dit noisekwartet uit Los Angeles schiet met scherp: noise, mathrock, electro en sonische disco in combinatie met een flinke dosis energie, agressie en creativiteit zorgen ervoor dat HEALTH een van de meest bijzondere nieuwe acts van de afgelopen jaren is.

The Hundred in the Hands
Met hun debuutsingle Dressed in Dresden dwongen ze een contract bij het beroemde Warp Label af. Het duo Eleanore Everdell en Jason Friedman houden van postpunk, disco en lome electro en hun debuutplaat komt dit jaar nog uit.

King Locust
Minder is meer in het duistere universum van King Locust. De lang uitgesponnen songs maken in eerste instantie een desolate indruk, maar al snel komen steeds meer nuances bovendrijven. De loodzware metalgitaren, slepende postgrunge en hypnotiserende zang schuren zich langzaam in je ziel.

Krach
Wat nou ijs? Wij drinken alles puur! With Ice is niet meer, maar Krach zet dezelfde muzikale lijn nog krachtiger voort. Explosieve indie-gitaarrock met technosynthesizers, blasfemische beats en hijgende hypnovocalen. Bij de eerste shows maakten ze al veel enthousiasme los met hun dynamische rock. Er wordt dan ook halsreikend uitgekeken naar het debuutalbum dat werd opgenomen met de productionele hulp van Torre Florim (De Staat) en Koen-Willem Toering (Woost).  

Lola Kite
Dat synthpop aanstekelijk is bewijst het trio van Lola Kite. Ze vermengen pop, electro, disco en relaxte vocals aaneen alsof Whitest Boy Alive en Phoenix er een klein broertje bij hebben gekregen. In september zal hun debuutalbum verschijnen.

Maga Bo
Deze uit Rio de Janeiro afkomstige producer/DJ behoort al jaren tot de top van Zuid-Amerikaanse dance-scene. Maga Bo dropt zijn elektronische beats en schakelt van samba, rai, kwaito bhangra cumbia naar electro, dub, grime en dubstep.

Mark Boombastik
Sinds zijn twaalfde is hij al bezig met human beatbox nadat zijn
akoestische gitaar tijdens een feest sneuvelde. Oorspronkelijk komt Boombastik uit de Hamburgse hiphop- en punkscene. Tegenwoordig woont hij in Berlijn. Zijn muziek is opzwepend en compromisloos.

Merdan Taplak Orkestar
Antwerpenaar Merdan Taplak is een deejay maar met zijn vier blazers en accordeonist brengt hij een moderne versie van balkan: feest gegarandeerd balkanpannen van het dak.

Navarone
Ronkende gitaren, rokende riffs, pompende bas en stomende drums ondersteunen een ijzeren strot. Navarone ademt barock-‘n-roll en wil dat met de rest van de wereld delen!

New YX
Geïnspireerd door psychedelische tripjes naar Berlijn, Lady Gaga en wilde dieren, lange nachten en vroege ochtenden, maakt New YX rauwe muziek met liters energie. Een vuige sound met kraakheldere melodieën, sferisch maar ook minimalistisch. Als we het beestje dan toch een naam moeten geven, doe dan maar ‘powergaze’.

Oh No Ono
Deze Denen brachten onlangs hun tweede langspeler ‘Eggs’ uit via het LEAF Label. Een plaatje vol aanstekelijke en psychedelische pop met een bombastische onderlaag.

Phoenix Park
Heeft sinds november 2009 een nieuwe line-up en rockt als nooit tevoren. Ze combineren vuige Britse 70’s rock (The Who, Led Zeppelin) met een dikke groove en bijtende popriffs (Kula Shaker, Oasis). Loeistrak spel geserveerd met een frisse 'fuck you' attitude.

ReBelle
Het Haagse all-female rocktrio ReBelle rockt met een hoveelheid
girlpower waar je mervouw tegen zegt. Live staat de band garant voor een energieke en overweldigende performance met een vleugje punk attitude.

School Is Cool
Deze Antwerpenaren timmeren sinds 2009 aan de weg en wonnen onlangs de Humo’s Rock Rally 2010, de prestigieuze Vlaamse bandjescompetitie. Op die weg wordt er driftig gemusiceerd en School is Cool excelleert in folk met scherp randje, pop en indie waar de energie en vrolijkheid vanaf spettert.

School of Zu-versicht

Dj Patex uit Hamburg is de zanger achter de "School of Zu-versicht". Over een diverse mix van minimal club beats en rudimentaire pop en urban zingt hij zijn teksten die het midden houden tussen vertrouwen en scepsis.

Secret Umbrella
De vier leden van Secret Umbrella zijn verbonden door het gemeenschappelijke doel van het creëren van een wereld waarin je kunt ronddwalen, dansen en fantaseren. Beïnvloed door bands als Massive Attack, Zero 7, Block Party en Pink Floyd, hebben zij hun eigen geluid ontwikkeld. Voeg daar de lyrische wereld van singer-songwriter Paulina Dubaj aan toe en je krijgt Secret Umbrella, de verhalenvertellers van de alternatieve pop.

So What
Deze band wist met energieke shows en een spetterend debuutalbum binnen en buiten Den Haag veel indruk te maken. Via Sellaband haalden ze vijftigduizend dollar op om een album op te nemen. En dat geld hebben ze wel besteed door in Engeland te gaan werken met Greg Haver (Manic Street Preachers, GEM en Super Furry Animals).

Strike First
Na jarenlang aan de top van de Europese hardcorescene te hebben gestaan, is Strike First aan een volgende stap toe. Hardcore blijft de basis maar er wordt druk gesleuteld aan een compleet nieuwe sound voor een nieuw album. Verwacht een zwaardere sound met meer groove, brute riffs en agressief drumwerk. Strike First heeft nooit een blad voor de mond genomen, dus ook het nieuwe album zal vol gespuugd worden met woede en gal.

Striptease
Striptease bestaat met één doel: pure rock de wereld in slingeren. Geïnspireerd door helden van Queens of the Stone Age en Foo Fighters staat Striptease klaar om de kleren van je lijf te blazen.

Taxidermist
Taxidermist raast voort door de eeuwige rockvelden. Aangereden wild nemen ze mee om op te zetten. Gevuld met gestoorde samples en uitgesponnen funkjams en dichtgenaaid met spijkerharde stoner, worden het freaky gedrochten, knellend bij de naden. En ze bewegen ook nog, want stilstaan is zelfs voor deze mormels onmogelijk!

The Arrangement
Eeuwig onaangepast en rebels. Deze drie Nijmeegse punkrockers spelen graag hard en vals, en bij voorkeur op bruiloften en begrafenissen.

The Bunny Bonanza’s
We weten allemaal wel waar konijntjes van houden, maar deze konijntjes houden toevallig ook  van een potje strakke rockabilly, surfgitaren en punky exotica. Daar komen we ons holletje wel voor uit!

The Cosmic Carnival
Deze swingende vijfmansformatie uit Rotterdam wisselt harmonieuze samenzang af met moddervette grooves. Het schrijven van originele liedjes staat hoog in het vaandel en daarnaast is er ruimte voor dansbare jams, waarbij de traditionele gitaar- en orgelsolo's van weleer niet ontbreken.

The Jacobites
The Jacobites spelen Britsgeoriënteerde muziek. Soms rauw, soms warm, harmonieus en af en toe met wat psychedelische invloeden.

The La La Lies
The La La Lies is een rockband uit Alkmaar met pure liedjes vol '60s en '70s invloeden. ‘Zeg maar The Who, maar dan uit Alkmaar,’ zoals Matthijs van Nieuwkerk het al eens kernachtig uitdrukte.

The Punctuals
De 60's punk en rock-‘n-roll van MC5 en The Stooges wordt door The Punctuals bij de tijd gebracht. De vierhoofdige formatie produceert een lekkere bak gitaarherrie waar twee leadzangers maar net overheen weten te komen. Kortom: niet melodieus met een rauw randje, maar helemaal rauw met een melodieus randje.

The Rudolfs
Streets of Glass heet het debuut van de vijf vrienden uit Katwijk. De bandleden zijn net de puberteit voorbij en beloven ons een volwassen show te geven die doorspekt zal zijn van rock, bluesrock en sixties garagerock.

Tinez Roots Club
De heren van de Tinez Roots Club zijn opgegroeid in een smoezelige bedompte nachtclub waar een uitgerangeerde exotische danseres danst op de laatse twee plaatjes die nog in de jukebox zitten: één single van The Meters en één single van Booker T & the MG’s. Vies en zwetend glijden ze zich een weg door een landschap vol greasy rhythm'n' blues, jazzy licks en wilde hammond-rock-‘n-roll.

Eerder zijn bekend gemaakt: And So I Watch You From Afar, Automatic Sam, Astra, Dungen, Errors, Fucked Up, Gold Panda, Gösta Berlings Saga, Holly Miranda, Junip, Los Campesinos, Mayer Hawthorne & The County, Monotonix, The Middle East, Post War Years, Shearwater, Schlachthofbronx, Shining, Toro Y Moi, The Antlers, Sarah Blasko, Beans & Fatback, The Cohens, Clues, The Crookes, Daily Bread, Darwin Deez, Dum Dum Girls, The Flying Eyes, John Grant, The Heavy, I Am Oak, Isbells, Karma to Burn, King Kahn and the Shrines, The Morning Benders, André Lodemann, Pantha Du Prince, The Sore Losers, Sungrazer, King Kahn and the Shrines, The Morning Benders, André Lodemann, Pantha Du Prince, The Sore Losers, Sungrazer, These Are Powers, Thus:Owls, Valient Thorr, Woost.