Krach: “We willen Moke remixen” Krach: “We willen Moke remixen”

Formatie presenteert debuutplaat in september

, 3VOOR12 NL Eelco Couvreur

Krach: “We willen Moke remixen”

Formatie presenteert debuutplaat in september

3VOOR12 NL Eelco Couvreur ,

De vijfkoppige band Krach wil deze zomer stappen maken. De debuutplaat van de Gelderse band komt in september uit en de agenda vult zich gestaag met optredens. Onder andere Torre Florim (De Staat) en Pieter Kloos (Peter Pan Speedrock) bouwden mee aan de nieuwe EP.

Formatie presenteert debuutplaat in september

“We zijn net bij platenmaatschappij Suburban langs geweest voor een kennismaking. Nee, er lagen nog geen contracten klaar,” aldus Jan-David Hoogerheide, toetsenist van de band Krach. Volgens eigen zeggen maken de vijf bandleden kinetische rock: rock vermengd met electro. Het nieuwe nummer And So I Do A Little Dance van Krach staat op de huidige Hollandse Nieuwe compilatie.

Een jaar geleden wisselde de formatie van samenstelling en van naam (voorheen With Ice), dook de afgelopen zes maanden de studio in, en kwam er uit met een debuutplaat. Bekende namen als Torre Florim (De Staat), Koen-Willem Toering (Woost) en Pieter Kloos (Peter Pan Speedrock) hielpen de heren een handje. “Muzikaal gezien gaat het tegenwoordig minder van hot naar her.”

Na het vertrek van de drummer van With Ice kozen Reinier van der Haak, Rutger Drenth en Jan-David Hoogergeide er voor om een nieuwe weg in te slaan. Ruud Voesten en Peter Geraedts kwamen de gelederen versterken en vooral de werkhouding is volgens Hoogerheide het grootste verschil. “We vonden het tijd om een serieuze plaat te maken. Met With Ice waren we altijd heel podiumgericht. We wilden raggen en los gaan. Dat willen we nog steeds, maar we willen ook ergens naartoe.” En dus werden aan het einde van de vorige zomer de koppen bij elkaar gestoken. “We hebben met zijn vijven een plan gemaakt voor een album. Vervolgens zijn we afzonderlijk van elkaar gaan produceren en hebben we dat later bij elkaar gebracht.”

Die manier van werken leverde volgens Hoogerheide veel nieuw materiaal op. Materiaal waarin gesneden moest worden, een proces waarbij ook Torre Florim van De Staat betrokken was. “Hij heeft inderdaad met ons in de studio gezeten. Het is ontzettend leerzaam om er iemand bij te hebben die al zo lang met muziek bezig is. We hebben met zijn allen lekker zitten knippen en plakken. Omdat wij nogal de neiging hebben om compleet geflipte shit te maken, is het wel handig dat er iemand bij is die duidelijk maakt dat het soms ook goed is om dingen weg te laten.”

In de nabije toekomst wil Krach vooral veel optreden. De band bedacht een set-up waarin ook twee dj’s een plek krijgen. “Dat zijn een beetje onze huis-dj’s. Dat klinkt een beetje suf maar het idee is dat zij ons tijdens het spelen overnemen en wij hen, zodat er een soort natuurlijk samenspel ontstaat. Ze hebben bijvoorbeeld ook twee van onze tracks geremixed.” Deze zomer is Krach onder andere te zien op De Affaire in Nijmegen en op Polderpop in het Gelderse Leuth. De ambitie om meer op te gaan treden is volop aanwezig, net als de wens om andere bands te remixen. “We hebben nu ongeveer tien optredens staan en we zijn volop nieuwe shows aan het boeken. Wie we graag willen remixen? Schrijf maar op: Moke.”


Beluister And So I Do A Little Dance nu op de Luisterpaal. Check ook de zevende Hollandse Nieuwe compilatie.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland