Deadbeat Passenger en Orange Maplewood 'go with the flow’ Deadbeat Passenger en Orange Maplewood 'go with the flow’

Lege zaal loopt vol voor echte kwaliteitsmuziek

, Tekst: Abel Spekken / Foto's: Ronald Eckringa

Deadbeat Passenger en Orange Maplewood 'go with the flow’

Lege zaal loopt vol voor echte kwaliteitsmuziek

Tekst: Abel Spekken / Foto's: Ronald Eckringa ,

Orange Maplewood en Deadbeat Passenger verzorgden in Cafe The Stage een stevig muzikaal intermezzo. Deze stoner- en rootsrock bands verzorgden een prima werkweek afsluiting voor de mensen die kwamen opdagen en brachten iets wat niemand aan het begin van de avond verwacht had!

Lege zaal loopt vol voor echte kwaliteitsmuziek

Deze mooie vrijdagavond in The Stage wordt verzorgd door Orange Maplewood en Deadbeat Passenger. Na een uur te hebben gewacht op publiek begint Orange Maplewood toch maar met spelen. Het lijkt wel alsof je een halve puzzel voor je krijgt neergelegd, want de sfeer op het podium mag dan ‘taken care of’ zijn, de connectie met het publiek is toch lastig op te bouwen als er maar zeven man zijn.

Orange Maplewood begint zwak, maar maakt het zeker weer goed met latere nummers. Alhoewel het geluid in de zaal niet ideaal klinkt speelt de band zelfverzekerd en hard en doet datgeen waar ze goed in is: stonerrock spelen. Deze zelfverzekerdheid is verre van misplaatst, want Orange Maplewood weet waar het toe in staat is en rockt het dak eraf. Niet alleen zijn de bandleden goed op elkaar ingespeeld, ook bezit elk bandlid een aardig handje van talent en heeft de gitarist ook nog eens een super tweede stem. Ieder afzonderlijk instrument krijgt de ruimte tijdens de show. Het publiek beseft ineens dat wat ze horen toch wel meer publiek behoort te hebben en mensen beginnen als een malle te sms-en. En gek genoeg stroomt de zaal later ook wat voller met leuk volk en beginnen de ontbrekende puzzelstukjes op hun plek te vallen. 
 
Na een toegift van Orange Maplewood en een kleine pauze neemt Deadbeat Passenger plaats op het podium. Deadbeat kiest ervoor om ook lekker rustig op te bouwen met swingende rootsrock die ons allen onze zorgen doet vergeten. De band speelt nu zes maanden in deze formatie maar is pas de laatste twee maanden echt actief bezig met optreden. Dit is niet te merken, want terwijl de zanger helemaal losgaat, speelt de band lekker door.  En op het moment dat de zanger dan ook nog eens de gitaar vastpakt en een aardig staaltje akkoordjes meespeelt, is de puzzel helemaal compleet. Beide bands spelen - geheel tegen verwachting in - de zaal vol.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland