De-Affaire: Programma Habana compleet De-Affaire: Programma Habana compleet

Giovanca, !Patchanka!, The Ploctones en nog veel meer

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

De-Affaire: Programma Habana compleet

Giovanca, !Patchanka!, The Ploctones en nog veel meer

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Ook dit jaar kan de Affaire-ganger een rustpunt vinden op het Waalstrand bij Lent, ook dit jaar met de pont toegankelijk. Naast de reguliere programmering vol hoogtepunten houdt tevens het Gelders Singer Songwriter Festival podium op Habana, met onder meer Merinde, Miriam Moczko en Wouter Driessen.

Giovanca, !Patchanka!, The Ploctones en nog veel meer

Ook dit jaar kan de Affaire-ganger een rustpunt vinden op het Waalstrand bij Lent, ook dit jaar met de pont toegankelijk. Naast de reguliere programmering vol hoogtepunten houdt tevens het Gelders Singer Songwriter Festival podium op Habana, met onder meer Merinde, Miriam Moczko en Wouter Driessen.

¡Patchanka!
Bastaardmuziek uit alle hoeken en gaten van deze aardbol. Reggae, ska, punk, Latijns-Amerikaanse muziek. Het maakt niet uit waar je het vandaan haalt, als je er maar een feestje mee kunt bouwen.

Animated
Dit jazzpianotrio bestaat uit jonge talentvolle muzikanten uit Indonesië, Nederland en Duitsland. Animated heeft een eigen repertoire opgebouwd dat geworteld is in de hard-bop-traditie, maar ook gevoed wordt door hedendaagse pop en rock.

Apparatschik
Sinds de val van de muur verovert Apparatschik de hele wereld met hun mix van Russische Volxmusik, ska, rock en. Soms krachtig en strijdlustig, soms vol Russische melancholie. Muziek met kippenvelgarantie, waar je niet bij stil kan blijven staan.

Barnicle Bill Trio met John Engels
John Engels leerde zichzelf en heel Nederland jazzdrummen. Te eigenwijs en energiek om achter de geraniums te gaan drummen, tourt hij nu met drie topmuzikanten van de jongere generatie. Ze spelen standards die nooit echt standaard zijn geworden.   

Blazin' Quartet
Het Blazin’ Quartet combineert de ritmische rijkdom van de Balkan en de vrijheid van de jazz met eigentijdse electronica en sfeervolle melodieën.

Bomba Estéreo (i.s.m. MusicMeeting)
Bij festivalfavoriet Bomba Estéreo vormen cumbia, electronica, reggae en hip-hop een explosieve mix. De lekker dansbare muziek gaat vergezeld met stevig maatschappijkritische teksten. Zo zoet en zomers heeft je molotovcocktail nog nooit gesmaakt.

Cimarrón (i.s.m. MusicMeeting)
Cimarrón speelt de Colombiaanse joropo, een snel traditioneel ritme dat lijkt op een wals maar plotseling om kan slaan in flamenco-achtige zang en dans. De muziek is onstuimig en onvoorspelbaar als een wilde stier.

Florian Fleischer Quartett
Gitarist en zanger Florian Fleischer overtuigt altijd met zijn soepele en verrassende spel. De jonge Duitse gitarist komt met zijn eigen kwartet.

Folkert Oosterbeek Trio
Een virtuoos en energiek trio, dat composities speelt geïnspireerd door pianisten als Oscar Peterson, Keith Jarrett, Brad Mehldau en Jason Moran.

Frank Windemuller
De graag geziene Nijmeegse toetsenist vertoeft ook dit jaar met een aantal talentvolle jazzmuzikanten aan het strand.

Giovanca
De soul van Giovanca is net zo warm en toegankelijk als haar persoonlijkheid. Niet voor niks is ze omarmd door alles en iedereen. Op deze prachtige plek wordt het wederom genieten.

Jungle Boldie
De meeste recente incarnatie van de muzikale vriendschap tussen saxofonist Maarten Ornstein, bassist Tony Overwater en drummer
Wim Kegel. Eigenzinnige jazz, muziek die nergens op lijkt en overal aan doet denken.

Lilian Hak
De electro-artieste uit Utrecht gebruikt de cinema van de jaren veertig als inspiratiebron voor een verzameling liedjes vol drama, glamour en suspense. Samples en ‘echte’ instrumenten zijn de bouwstenen: een stapeling van verschillende tijdvakken maar ook heel erg van nu.

Maiden Voyage
Maiden Voyage is een talentvolle jazzworkshop-groep van de Lindenberg en brengt pakkende grooves met wortels in een rijk jazz verleden.

Mamas Gun
Soulzanger Andy Platt duikt in de garderobe van Sly Stone en Prince en komt er met de meest waanzinnige combinaties weer uit. Broeierige funkpop op maat gesneden voor de zomerfestivals. 

Rámon Valle
Valle is geen pianist die latin jazz of Cubaanse jazz speelt, maar een Cubaanse jazzpianist. Hij maakt pure, hedendaagse jazz waarbij zijn Cubaanse wortels zich vanzelfsprekend wel laten horen.

Marzio Scholten Group
De in Spanje geboren gitarist Marzio Scholten wordt in Nederland als een toptalent gezien. Critici roemen zijn spel, waarbij vooral de opbouw en de verhaallijn in zijn solo's opvallen. Ook de krachtige thema's in zijn composities maken deze gitarist uniek.
marzioscholten.com

Mummy's a Tree
In Nijmegen is de kwaliteitspop van Mummy’s a Tree al jaren een begrip, en de rest van Nederland herontdekte hem weer dankzij de prachtplaat Cadmium.

Next Generation
Vers uit de Lindenberg talentenklas en de revelatie van het Doerak-podium op de MusicMeeting.

Okieson
Het is country, maar niet zoals je het al kent. Okison is een late middagwandeling door een zompig muzikaal landschap waar je traag, bijna onmerkbaar in wegzakt.

Pav A
Een steady bass, een jazzy beat, swingende gitaar, vlammende saxen en een heerlijke stem. Deze jonge honden werden met eigen werk tweede bij de Kunstbende

Phantom Puercos
Moderne alternatieve country noir en americana voor jongens en meisjes van nu.

Philipp Rüttgers 4tet
Rüttgers maakt creatieve, uitdagende en emotionele muziek binnen het moderne jazzgenre.

The Ploctones
Als het zo ruig alle kanten op rockt en uit de bocht swingt, is het dan nog jazz? Ja! Vraag maar aan Boy-Edgar-winaar Anton Goudsmit en zijn kompanen. 

Quinteto Tango Extremo
Klassieke muziek, jazz en Braziliaanse muziek worden gecombineerd met tango nuevo en de muziek uit het Argentijnse Río de la Plata gebied, die Afrikaanse elementen herbergt.

Orquesta Salsabor
De ingrediënten van een avondje Orquesta Salsabor zijn een pakkend repertoire, swingende salsanummers en een goede sfeer!

Schradinova
Als Janne Schra gaat zingen komt de zon te voorschijn. Vorig jaar nog weken de wolken op Habana voor haar heldere stem. Toen met Room Eleven, nu met haar eigen Schradinova.

Sven Ratzke
Habana zou Habana niet zijn zonder een optreden van de Duits-Nederlandse rasperformer Sven Ratzke. Dit jaar maar een dagje bij ons, dus mis het niet.

Ten Horned Devels
Deze rockabillyduiveltjes springen opnieuw uit het doosje. Zijn dat echte hoorntjes of vetkuiven?

TNL Allstars
De lekkerste muzikanten van de wekelijkse dinsdagavond pop/rocksessie in Odessa.
 
Gelders Singer-Singersongwriter Festival op Habana 2010

Het Gelders Singer-Songwriter Festival is een rondreizend festival dat maandelijks singer-songwriters uit Gelderland een podium biedt ergens in de provincie. Tijdens de zomerfeesten strijkt het GSSF neer op Habana met dagelijks een singer-songwriter uit de provincie Gelderland. Het Gelders Singer-Songwriter Festival wordt georganiseerd door Kunst en Cultuur Gelderland, Jacobiberg uit Arnhem en Stichting PAN uit Nijmegen.

Hills

Multi-instrumentalist Anne-Maarten van Heuvelen is vooral bekend van zijn wereldmuziek band NO blues en zijn blues rock formatie Black Top. Onder de naam Hills speelt hij rootsy singer-songwriterliedjes overgoten met een stevige scheut blues.

Merinde
Haar eigenzinnige manier van zingen doet onder meer denken aan Kate Bush. Geen misselijke vergelijking, maar dat durven we wel aan.

Blue Mickey & Leander
De jonge songwriter Blue Mickey heeft samen met Leander de singer-songwriter wedstrijd Nootuitgang! gewonnen. De jury sprak van een mysterieus optreden een act waar veel potentieel in zit.

Wouter Driessen
Wouter Driessen reisde samen met zijn gitaar de hele wereld over, voornamelijk vrouwen achterna. Dit leverde de mooiste, de meest cynische maar vooral grappige songs over alle facetten van de liefde op.

Ivy Skate & Noah Star
Een zomerse samensmelting van catchy funk, soul en meezingers. Ivy Skate & Noah Star zijn geboren performers die het beste tot hun recht komen op het podium.

Rogier & Maarten Pelgrim
Rogier Pelgrim is een veelzijdig vocalist met een groot stembereik.  Gewapend met een gitaar en begeleid door zijn broer Maarten brengt hij gevoelige, zwaarmoedige maar ook pakkende liedjes.

Miriam Moczko
Miriam Moczko schrijft, zingt en speelt liedjes vanuit de behoefte te begrijpen wat niet begrepen en uitgelegd kan worden. Breekbaar, ingetogen en recht uit haar hart.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland