Brat Pack en Antillectual vol in de overdrive Brat Pack en Antillectual vol in de overdrive

Down By Law degelijk maar saai

, Tekst & Foto's: Bernard Bodt

Brat Pack en Antillectual vol in de overdrive

Down By Law degelijk maar saai

Tekst & Foto's: Bernard Bodt ,

Willemeen heeft een prima initiatief ontwikkeld door op de dinsdagavond een punklegende te programmeren samen met twee locale bands. Onlangs stonden Down By Law, Brat Pack en Antillectual op het programma. Dat beloofde dus een zeer prettige avond voor de punkliefhebber.

Down By Law degelijk maar saai

Willemeen heeft een prima initiatief ontwikkeld door op de dinsdagavond een punklegende te programmeren samen met twee locale bands. Vanavond staan Down By Law, Brat Pack en Antillectual op het programma. Dat belooft dus een zeer prettige avond. Het is dan ook jammer dat slechts weinig punkliefhebbers de weg naar Willemeen hebben gevonden. Jammer!

De mannen van Brat Pack doen het dit jaar rustig aan. Studies, werk en andere bands zorgen ervoor dat de Nijmeegse punkers niet vaak kunnen spelen, maar als ze wel spelen zoals vanavond dan gaan ook werkelijk alle remmen los. Snelle nummers worden afgewisseld door nog snellere nummers. De drummer en bassist beuken als nooit tevoren en slechts Kenny weet er met zijn zang er nog boven uit te stijgen. Af en toe zet Brat Pack ons op het verkeerde been door een nummer slow te starten, maar weldra gaat de Nijmeegse punkmachine vol in de overdrive

Helaas staat het publiek erbij met een air van ‘leuk,maar moet dat allemaal zo heftig’in plaats van lekker mee te schreeuwen of lekker uit de bol te gaan. Gelukkig is er na ieder nummer wel een vet applaus. Het optreden van goed drie kwartier  is in ieder geval voorbij voordat je er erg in hebt. Nu snel wat tijd vrijmaken om een waardige opvolger van hun cd Hate The Neighbours  op te nemen. Want daar heeft punkminnend Nederland zeker recht op.
 
Antillectual sluit hun Europese tour af in Arnhem. De band heeft onlangs wel tijd gevonden om een nieuwe plaat op te nemen als opvolger van Testimony . De plaat gaat Scratch From Start heten en ligt binnenkort in de winkels. Voorlopig doen we het nog met een spetterend live optreden. In het verleden stond Antillectual niet bepaald bekend om hun performance on stage. Niet dat ze slecht speelden, maar de energie op de bühne ontbrak een beetje. Maar met het in huis halen van nieuweling Tom op bas is dat voorgoed verleden tijd. Terwijl zanger/gitarist Willem rustig gitaar staat te spelen, springt, rent, sleurt Tom als een bezetene. Dat deed hij in Smash The Statues al en gaat daar hier gewoon mee verder. Nu maar hopen dat deze vonk overspringt op de rest van de band. 

Ondertussen legt hij samen met drummer Riekus een solide basis voor het prima gitaarspel van Willem. Dat Antillectual een politieke punkformatie is blijkt niet alleen uit hun teksten maar ook uit hun aankondigingen en de meegebrachte merchandise. Naast shirts en cd’s hebben ze ook de nodige boeken te koop bij zich. Dat de band het niet zo eens is met de uitslag van de laatste verkiezingen blijkt uit hun statement: “Het is misschien ons laatste tour in Nederland, want het wordt tijd te emigreren en dit land de rug toe te keren”. Laten we hopen dat ze dat niet werkelijk doen, want een prima punkband zou ons land ontglippen.
 
Dan is het eindelijk tijd voor Down By Law. Deze band start hun Europese tour in Nederland. De Amerikanen, onder bezielende leiding van Dave Smalley, zetten een aardige poppunk show neer die pas in het laatste nummer echt goed op gang komt, als er een lekker hardcore-nummer gespeeld wordt. Ook de zaal gaat voor het eerst lekker los. Jammer is het dat Dave en zijn mannen na het spelen van een toegift het voor gezien houden. Misschien dat ze volgende keer wat meer hardcore in hun show stoppen in plaats van oerdegelijke, maar saaie poppunk songs. Want Arnhem is toch meer een hardcore city dan een poppunk stad.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland