Fruit of the Original Sin presenteert nieuw album Beneath the Surface Fruit of the Original Sin presenteert nieuw album Beneath the Surface

Geslaagde cd-release met gastoptreden Nausica

, Tekst: redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen / Foto's: Rianne Luiten

Fruit of the Original Sin presenteert nieuw album Beneath the Surface

Geslaagde cd-release met gastoptreden Nausica

Tekst: redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen / Foto's: Rianne Luiten ,

De Nijmeegse rockformatie Fruit of the Original Sin presenteerde hun nieuwe album Beneath the Surface aan een enthousiast publiek. Naar aanleiding van hun presentatie gingen we kort met ze in gesprek.

Geslaagde cd-release met gastoptreden Nausica

De Nijmeegse rockformatie Fruit of the Original Sin presenteerde hun nieuwe album Beneath the Surface aan een enthousiast publiek. Naar aanleiding van hun presentatie gingen we kort met ze in gesprek.

Hoe is de cd-release geweest?
Super! Er hing een goede sfeer en mensen waren enthousiast.
We hadden wat pech met het weer, maar desondanks een mooie opkomst en een geslaagde avond.
Nausica speelde een toffe set en DJ Stoneage69 heeft de avond en nacht voorzien van alternatieve muziek. 

Jullie staan nu met jullie debuut op de Luisterpaal. Hoe ervaren jullie dat?
Ja dat is heel gaaf, de Luisterpaal leeft erg onder de mensen en veel mensen luisteren ernaar. We hebben daar veel respons op gehad. We zijn geselecteerd puur op onze muziek. Het schijnt heel moeilijk te zijn om op de paal te komen, wij hebben het gewoon rechtstreeks gevraagd.
Beneath The Surface is het debuut van de huidige formatie, maar niet het debuut van Fruit of the Original Sin. In 2006 is er ook een album uitgebracht, echter zonder enige vorm van promotie, en na twee maanden was ik het enig overgebleven bandlid. De band is daarna vanaf de grond weer opgebouwd en is pas sinds oktober 2009 in zijn huidige vorm. Maar het voelt stiekem wel als een debuut.

Hoe is de plaat tot stand gekomen, hoelang hebben jullie erover gedaan?
Nadat de eerste formatie klapte ben ik in de zomer van 2007 begonnen met de opnames van Exit, het tweede nummer op de plaat. Met dat nummer ben ik nieuwe mensen gaan zoeken.
Het heeft even geduurd voordat er een stabiele groep was. We zijn actief verdergegaan met het album in 2009. We hebben alles zelf opgenomen, deels in de studio waar ik werk en deels op zolder. Dat was een flinke klus, maar wel heel gaaf om zelf te doen. Het album is gemastered door Goldsoundz Mastering in Nijmegen.

Jullie hebben al een hoop mooie gigs dit jaar mogen spelen, onder andere op GESEL XL en de-Affaire. Wat vonden jullie ervan om hiervoor uitgenodigd te worden en hoe hebben jullie deze optredens ervaren?
De aanloop naar het optreden op GESEL XL was spannend. We zaten vorig jaar ineens zonder gitarist. Een maand voor het optreden kwam Ester bij de band. Dat was krap. Maar ze heeft het hem gelapt. De zaal was vol, het optreden was apart. In het begin ging er technisch iets fout. Ik had koorts en een dikke keelontsteking. En we wilden te graag. Er zat veel energie in maar we waren te gespannen. Achteraf is het gek genoeg wel  een van onze favoriete shows.
Ja, en dan de-Affaire, dat was geweldig. Een hele vette show. Stichting PAN had ons gevraagd. De-Affaire heeft iets heel bijzonders, de sfeer is gaaf en de programmering divers. Als bezoeker heb ik me daar altijd erg vermaakt, en om er te spelen was helemaal super. 

Wat mogen we in 2011 nog allemaal verwachten van Fruit of the Original Sin?
We hopen mooie optredens en festivals. We hebben een aantal doelen en die gaan we proberen te halen. We willen zoveel mogelijk uit de plaat te halen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland