De beuk erin bij Konkrete Beats, editie 3 De beuk erin bij Konkrete Beats, editie 3

Waalhalla perfecte locatie voor divers dansbaar muzikaal aanbod

, Tekst: Eelco van Eldijk / Foto's: Esther Otten

De beuk erin bij Konkrete Beats, editie 3

Waalhalla perfecte locatie voor divers dansbaar muzikaal aanbod

Tekst: Eelco van Eldijk / Foto's: Esther Otten ,

Een koude zaterdagavond in een immense skatehal. Kan je daar een gezellig feestje bouwen? Het antwoord hierop is eenduidig; jazeker. Waalhalla had Konkrete Beats te gast. Een feestje voor liefhebbers van dikke bassen. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen was er bij en tekende een sfeerverslag op.

Waalhalla perfecte locatie voor divers dansbaar muzikaal aanbod

Bij een vorig feestje werd nog geklaagd dat het zo koud is in Waalhalla. Vandaag doet een enorm warmtekanon dienst om de bezoekers warm te houden, want zelfs zonder jas is het goed toeven in de skatehal. Mocht het toch nog frisjes aandoen, dan ligt dat aan de bezoeker zelf, want dansen brengt het lichaam altijd de broodnodige warmte in de wintermaanden. En dansen, daar is ruimte genoeg voor tijdens Konkrete Beats. Tenminste, als je als liefhebber van dansbare muzikale genres ingesteld bent op de logge en diepe dreunen van drum ’n bass, dubstep, tekno en reggae.

De avond komt rustig op gang. Verspreid tussen de betonnen obstakels huizen clubjes volk in kleine tentjes en ander gefabriceerd decoratie/kunst/chillmateriaal. Al kan er voor de muur van dubstep en jungle nergens echt geschuild worden. In de Waalhalla-kroeg is het al vroeg feest met de reggaegeoriënteerde stijlen waar Boomshakalak Soundsystem in grossiert. Dit zal de rest van de avond en nacht onveranderd blijven; de knusse caféruimte is de ideale hangout voor wie het grootse gebeuk in de zaal even beu is.

Ook kan er verkozen worden om in de door de vermaarde Camping Comfort Zone-club tot (jawel) skihut omgetoverde ruimte bij de toiletten mee te lallen en glühwein te drinken. Een erg grappig en afwijkend initiatief in deze setting. Maar voor de muziekliefhebber is het toch lichtelijk om onpasselijk van te worden; iedere keer dat noodzakelijkerwijs het toilet bezocht wordt, geconfronteerd worden met ‘Anton aus Tirol’ en zijn kornuiten.

Dan toch liever de muziek tussen de sk8-attributen bij de mainstage; dat is toch aangenamer voor het oor. Door de voormalig industriële omgeving krijgt dit nog een extra dimensie. De galmende bassen doen hun werk optimaal in Waalhalla. Van de ietwat saaie dubstep sets in het begin van de avond, wordt er door Rosco en Razzle (de laatste tekent voor de organisatie van Konkrete Beats, waarvoor hulde) middels ratelende jungle en drum ’n bass toegewerkt naar de stampende tekno van Sam.C. Duidelijk dé muziek waar velen deze nacht voor naar deze uithoek van Nijmegen zijn gekomen. Hoewel het niet de meest creatieve muziek van deze aardbodem is, kan het publiek toch geen ongelijk gegeven worden. Techno is voor mietjes, Tekno is beuken, en dat verstaat Sam.C heel erg goed.

Hierna is de koek, voor ondergetekende, helemaal op. Tijd om het bedje van een bezoek te voorzien. “Je wordt ouder papa.” Maar nooit te oud om volgende keer niet weer te gaan feesten bij Konkrete Beats en andere activiteiten in Waalhalla!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland