Vooruitblik tweede dag Paasconcerten 2010 Vooruitblik tweede dag Paasconcerten 2010

Halfnaakte, frisse en strakke optredens op zondag 4 april

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Vooruitblik tweede dag Paasconcerten 2010

Halfnaakte, frisse en strakke optredens op zondag 4 april

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Zaterdag 3 en zondag 4 april vindt op de Jacobiberg in Arnhem de 35e editie van de Paasconcerten plaats. Op zondag 4 april staan Geiser, Ashes Of Many, En Vélo, DeAD STIFF, Landmark 105 en Yordan Orchestra op het programma. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen blikt met een aantal van deze bands vooruit op de tweede dag van de Paasconcerten.

Halfnaakte, frisse en strakke optredens op zondag 4 april

Zaterdag 3 en zondag 4 april vindt op de Jacobiberg in Arnhem de Paasconcerten plaats. Naast optredens wordt op zondag 4 april de tweede editie van Café 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen georganiseerd. En ook dit jaar kun je op maandag 5 april om 11:57 uur de MP3VOOR12/Arnhem-Nijmegen downloaden met live tracks van alle twaalf artiesten die optreden op de Paasconcerten.

Op zondag 4 april staan Geiser, Ashes Of Many, En Vélo, DeAD STIFF, Landmark 105 en Yordan Orchestra op het programma. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen blikt met de vier eerstgenoemde bands vooruit op de tweede dag van de Paasconcerten.

DeAD STIFF
Punkband DeAD STIFF staat nog echt in de kinderschoenen. De leden wonen wijdverspreid over het land en brengen zodoende weinig tijd met elkaar in de studio door. “Aan de ene kant is dat wel jammer, maar aan de andere kant houdt het de live shows wel fris en spannend.” De komende maanden gaat DeAD STIFF de studio in voor hun eerste echte 7” ep en optreden in Nederland en Duitsland. Arnhem heeft nu in ieder geval het goede muziekklimaat: ''Op dit moment borrelt er weer behoorlijk wat. Ik ben benieuwd wie er na de zomer allemaal flink gaan knallen met een nieuw album in hun broekzak.''

EN VÉLO
De leden van indieband En Vélo waren vorig jaar als bezoeker op de Paasconcerten en hebben hier mooie herinneringen aan. ''Het was heerlijk weer, en het pand was helemaal versierd met lampionnen. Bovenop de Jacobiberg, tussen de reusachtige bomen leek het wel op een vakantie in Zuid-Frankrijk.” De Achterhoekers beloven een onvergetelijke show: ''Onze drummer gaat topless het ritme verzorgen. Hij gaat dit keer zijn hemd helemaal uittrekken!'' Ook in de toekomst zullen naaktheid en warmte een rol spelen: ''Waarschijnlijk staan we over twee jaar ergens naakt rond een kampvuur te dansen, op één of ander geheim hippiefestijn in een warm land.'' Maar dus eerst aankomend weekend op de Paasconcerten!

GEISER
Het optreden van Geiser zal voor de bandleden in ieder geval speciaal worden: het is het eerste echte optreden van deze psychedelische rockband opgestaan uit de as van Dead Man Running. ''Het publiek kan muzikaal gezien van alles verwachten; van ingehouden, dreigende muziek tot zware noise-riffs.” Volgens de bandleden zijn er meerdere redenen om naar de Paasconcerten te gaan: ''Het is ten eerste een interessant en betaalbaar (namelijk gratis) evenement met een gevarieerd aanbod aan lokale bands en een fijne sfeer. Daarnaast kan het een goed excuus zijn om ongewilde paasmaaltijden slinks te omzeilen en in plaats daarvan onder het genot van allerhande drankjes bands te bekijken en beluisteren.”

ASHES OF MANY
De Zevenaarse hardcoreband Ashes Of Many wil tijdens de Paasconcerten een strakke, maar ook leuke show om naar te kijken neerzetten. ''Energiek, spannend, hard en redelijk lomp – op een positieve manier.'' Nog maar enkele maanden geleden presenteerde de band zijn debuutplaat in The Stage, binnen twee jaar wil Ashes Of Many nog een promo opnemen, een platendeal binnenslepen en spelen in de grote zaal van 013. De Paasconcerten is voor zanger Orlando altijd een feest, hij komt er al een jaar of tien met veel plezier. Hij noemt het een ''goed initiatief om de toch wat kleinere bands en muzikanten de kans te geven om op een leuk podium te spelen en zichzelf 'out-there' te laten zien.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland