Veel instore optredens tijdens Record Store Day Veel instore optredens tijdens Record Store Day

Win een canvasdoek van Vampire Weekend!

, Tekst: Edwin Niemantsverdriet

Veel instore optredens tijdens Record Store Day

Win een canvasdoek van Vampire Weekend!

Tekst: Edwin Niemantsverdriet ,

Zaterdag 17 april vindt in heel Nederland Record Store Day plaats. Met meer dan 80 optredens in onafhankelijke platenzaken wil men muziekliefhebbers laten zien dat de platenwinkel nog zeker bestaansrecht heeft. Ook Gelderland is ruim vertegenwoordigd. In zowel Arnhem, Nijmegen en Ede zullen instore optredens plaats vinden en we geven in samenwerking met Kroese een canvasdoek van Vampire Weekend weg!

Win een canvasdoek van Vampire Weekend!

Zaterdag 17 april vindt in heel Nederland de eerste editie van Record Store Day plaats. Met meer dan 80 optredens in onafhankelijke platenzaken wil men muziekliefhebbers laten zien dat de platenwinkel nog zeker bestaansrecht heeft. Ook Gelderland is ruim vertegenwoordigd en in zowel Arnhem, Nijmegen en Ede  zullen bij Kroese, de Waaghals en Velvet Music optredens plaats vinden en geven we in samenwerking met Kroese een canvasdoek van Vampire Weekend weg!

Record Store Day - een uit Amerika overgewaaid fenomeen om te proberen mensen meer de platenzaken in te krijgen - is vorig jaar kleinschalig opgestart in Nederland. Dit jaar doen alle onafhankelijke platenzaken mee, dus is deze dag ook in Arnhem, Nijmegen en Ede aanbeland met speciale acties en instore optredens. De Waaghals laat het bij een instore optreden in hun vestiging in Arnhem, voor de Nijmeegse vestiging is het volgens medewerker Peer tenslotte 'elke dag Record Store Day, en dat al 25 jaar in 2010.'

Ook spraken we met Henk Visser van Kroese over hoe hij tegen deze nieuwe dag aankijkt. We vroegen hem wat hij de toegevoegde waarde vindt van een dergelijke speciale dag voor de platenzaak.

Henk Visser: "Het mooie van zo’n dag is dat je mensen kan laten zien welke toegevoegde waarde je als winkel hebt voor je klanten. Zoals bijvoorbeeld advies, tips, service. Daarnaast is het ook goed dat een bepaalde groep mensen sowieso weer eens binnen zou komen en erachter komt dat de prijzen van cd's een stuk lager liggen dan men doorgaans denkt. Ook niet helemaal onbelangrijk."

Gaan jullie vanuit Kroese nog iets extra's doen deze dag?
"Met Kroese zullen we proberen nog even een stap verder te gaan. Bij ons dus niet een of twee live optredens in de winkel, maar vier erg leuke optredens. En behalve de gratis cd die iedere deelnemende winkel uitdeelt, bij ons ook nog een groot aantal mooie aanbiedingen. Bovendien geven we ook nog wat leuke dingen weg. Daarbij moet je denken aan t-shirts en bijvoorbeeld ook canvasdoeken van hoezen van cd's. We hebben een doek van The Fleet Foxes die gesigneerd is door de band en nog een ingelijste en gesigneerde poster van Gabriel Rios. Bovendien zitter we er over na te denken om er die dag een strakke prijsactie tegen aan te gooien. Dat is nog niet helemaal zeker, maar zal indien de beslissing genomen is op de site en via een nieuwsbrief en een tweet gecommuniceerd worden. Met al die acties proberen we de mensen ervan te overtuigen dat muziek toch het best op cd of lp klinkt en dat het absoluut tegen superschappelijke prijzen te koop is en dat er in een cd-winkel als de onze veel te beleven is."
   
Naast de speciale acties dus ook een paar fraaie gratis optredens in de zaken van De Waaghals, Velvet Music en Kroese. Hier een kort overzicht:

Kroese Arnhem   
                                                            
11.30  Mr. A Balladeer                                                    
13.00  Solo                                                                    
14.00  Mary Had A Little Band                                          
15.00  Anne Soldaat & Maurist Westerik (Gem)  

De Waaghals Arnhem
13.00 real Carburetor

Kroese Nijmegen
12.00  Mary Had A Little Band
13.30  Mr. A Balladeer
15.00  Solo
17.00  Anne Soldaat & Maurits Westerik (Gem)

Velvet Music Ede
10.00: Optredens van studenten van popschool Novae uit Ede
14.00: Julian Sas
16.00: Lavalu
17.00: Loterij: win en besteed je aankoop bedrag nog eens.
Verdere zijn er alleen op deze dag exclusieve releases verkrijgbaar.
En bij elke besteding krijg je een verrassing.

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen kan je nu al kans laten maken op een van de canvasdoeken die weggeven worden. In samenwerking met Kroese-online verloten we een exclusief canvasdoek van Vampire Weekend. Mail de titel van het laatste album van Vampire Weekend, voor 17 april 11.57 uur, naar prijsvraag@3voor12arnhemnijmegen.nl en maak kans op deze mooie prijs!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland