Pop, hoe schrijf ik het op?

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen, KCG en Backline organiseren cursus popjournalistiek

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

We raken niet uitgepraat over muziek. Maar om het op te schrijven in een journalistiek verantwoord stuk dat ook nog eens lekker leest, is een ander verhaal. Popjournalistiek is een vak apart. Daarom organiseert 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen een speciale cursus popjournalistiek om de fijne kneepjes van het vak te leren. Lees snel verder!

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen, KCG en Backline organiseren cursus popjournalistiek

Dr. Hook zong er lang geleden al over: je telt als muzikant pas echt mee als je op de cover van de Rolling Stone staat. Een recensie in een toonaangevend muziekblad kan een band maken of breken.

Er zijn genoeg mensen die niet uitgepraat raken over muziek. Maar om het op te schrijven in een journalistiek verantwoord stuk dat ook nog eens lekker wegleest, is een ander verhaal. Popjournalistiek is een vak apart.

In de workshopreeks ‘Pop, hoe schrijf ik het op?’ leer je alle facetten van het popjournalistieke vak kennen. Van interviewen tot recenseren, van nieuwsberichten schrijven tot reportages maken.
De workshops vinden plaats op vier woensdagavonden in Arnhem, op een locatie vlakbij het station. De kosten bedragen € 7,50 per workshop.

Wil je deelnemen aan een of meerdere workshops, stuur ons dan een e-mail. Per workshop is er ruimte voor ongeveer 15 deelnemers.

-Workshop 1 woensdag 19-05: Toegankelijk schrijven
-Workshop 2 woensdag 26-05: Interviewen, en nieuwsberichten schrijven
-Workshop 3 woensdag 02-06: Reportage, achtergrondverhaal en sfeerverslag
-Workshop 4 woensdag 09-06: Recensies / liverecensies schrijven.

Je kunt je aanmelden tot één week voor aanvang van de workshops. Meer info kun je hier vinden.

Wees er op tijd bij want het aantal plaatsen is beperkt!