Pavement op veertigste verjaardag Doornroosje

Nijmeegs poppodium verjaart in juli en viert dit het hele jaar

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Op 7 juli wordt Poppodium Doornroosje 40 jaar. Dit heugelijke feit zal vanaf juli het hele jaar gevierd worden met een speciaal muziekprogramma. Ook verschijnt er een documentaire en een jubileumboek van de zaal. Gestart wordt met een show van de legendarische Amerikaanse indieband Pavement op dinsdag 6 juli!

Nijmeegs poppodium verjaart in juli en viert dit het hele jaar

Op 6 juli, aan de vooravond van Doornroosjes veertigste verjaardag, zullen de feestelijkheden worden ingeluid met een show van de legendarische Amerikaanse indieband Pavement. De band wordt gezien als een van de grondleggers van de alternatieve pop uit de jaren ’90. Wat Nirvana was voor de rockbands uit die periode, was Pavement voor de pop en indie. Nog steeds geldt Pavement als een inspiratiebron voor vele bands.

Een mooie naam voor het veertigste verjaardagsfeest van Doornroosje. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen vroeg programmeur Robert Meijerink hoe hij Pavement heeft weten te strikken: ''Zoals bij elke bandboeking is het een kwestie van proberen, ik wist dat ze op tour waren in Europa in de periode dat Doornroosje haar verjaardag viert.'' De Amerikaanse band trad al eerder op in Doornroosje tijdens eerste tour rondom hun debuut Slanted And Enchanted en later als headliner tijdens de Crooked Rain tour. "Als het je dan lukt om ze weer terug te laten keren in Doornroosje is er geen sprake van slagroom op de taart maar een hele nieuwe mooie verjaardagstaart.''

Op 7 juli, de verjaardag zelf, wordt feest gevierd met in ieder geval optredens van The Strange Boys, The Darnell Woodies en dj St. Paul, die een speciale verjaardagsset zal draaien. In de kleine zaal zullen dj’s een dwarsdoorsnede van dance-muziek uit de afgelopen twintig jaar laten horen die typerend voor Doornroosje is.

Op 17 juli zal er doorgevierd worden met een zeer speciale Planet Rose. Niemand minder dan Josh Wink komt de vakantie inluiden. Het belooft een extra broeierige editie te worden in het kader van veertig jaar dansvloer in Doornroosje.

Naast een muzikaal programma wordt er voor deze verjaardag een documentaire gemaakt door Dziga en een jubileumboek onder regie van Literair Productiehuis De Wintertuin. Deze worden in het najaar gepresenteerd. Omdat het archief van Doornroosje incompleet is, zijn de makers voor zowel de documentaire als het boek op zoek naar materiaal zoals filmpjes, foto's, artikelen, uitgaven van programmaboekjes etc.

Ook wil Doornroosje graag weer in contact komen met vrijwilligers, medewerkers en bezoekers waarmee ze in de loop der jaren het contact verloren heeft. De kans is groot dat velen van hen waardevolle informatie hebben en prachtige verhalen kennen die als input kunnen dienen voor het boek of de de documentaire.

Als je materiaal hebt voor het boek of de documentaire, vul dan het formulier in op de site van Doornroosje of mail naar 40jaar@doornroosje.nl. Houd voor meer jubileumactiviteiten de site van Doornroosje in de gaten. Uiteraard zal ook 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen de komende maanden aandacht besteden aan het jubileum van Doornroosje en haar roemruchte geschiedenis!

De voorverkoop voor Pavement start op donderdag 29 april om 12:00 uur via www.doornroosje.nl