Paasconcerten dag 2 blaast publiek van de figuurlijke stoel Paasconcerten dag 2 blaast publiek van de figuurlijke stoel

Café 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen zorgt voor een gemoedelijke sfeer

, Tekst: Gerrit Weeren en Abel Spekken / Foto's: Michaël Bakker en Ronald Eckringa

Paasconcerten dag 2 blaast publiek van de figuurlijke stoel

Café 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen zorgt voor een gemoedelijke sfeer

Tekst: Gerrit Weeren en Abel Spekken / Foto's: Michaël Bakker en Ronald Eckringa ,

Tijdens het afgelopen Paasweekeinde vonden de Paasconcerten in de Jacobiberg plaats. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen was deze dag ook aanwezig op de Jacobiberg met Café 3VOOR12. In een propvolle Rietveldzaal, die omgetoverd was tot knusse woonkamer, waren er live-interviews en ook unplugged sessies met de artiesten.

Café 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen zorgt voor een gemoedelijke sfeer

Tijdens het afgelopen Paasweekeinde vonden de Paasconcerten in de Jacobiberg plaats. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen was deze dag ook aanwezig op de Jacobiberg met Cafe 3VOOR12. In een propvolle Rietveldzaal, die omgetoverd was tot knusse woonkamer, waren er live-interviews met Geiser, King Locust, The Jacobites en Phoenix Park. Naast deze interviews waren er ook unplugged sessies van En Vélo, Phoenix Park en The Jacobites. Het Nijmeegse The Jacobites had zelfs een speciaal nummer gemaakt voor deze sessie! Helaas kunnen we de sessies niet meer laten horen omdat door technisch ongemak de opname apparatuur het begaf.

De perfecte remedie voor een paasdip is natuurlijk harde metal, en dan nog het liefst de metalcore van Ashes of Many. Na de eerste kick in,wordt het publiek wakker en de avond kan al niet meer stuk. Deze heren spelen harder dan hard, nee, harder dan hardst. De actieve houding die de band aanneemt, zorgt ervoor dat iedereen van zijn figuurlijke stoel wordt geblazen. Het publiek wordt helemaal loco, but in a good way, of course.

Yordan Orchestra
is een bont gezelschap rondom de voormalige zanger van JAG. Wat op papier een spannend amalgaam van psychedelische pop en retro acid rock zou moeten zijn, komt live nog niet helemaal uit de verf. Het met galm en effecten overgoten stemgeluid zit daar de bijzondere instrumenten toch te veel voor in de weg.

De mannen van DEad STiFF bewijzen dat je zo jong bent als je je voelt. Ze spelen vanavond verrukkelijke ouderwetse Punk met een toefje brit punk. Het publiek heeft een brede glimlach op het gezicht terwijl de zanger tegen ze aan het schreeuwen is. De band springt constant op en neer, voor zover dus die slechte gewrichten. Als het publiek om een toegift vraagt, hebben ze maar liefst nog drie keiharde nummers. Rondspringend en hard schreeuwend nemen ze afscheid van het podium om iedereen met een big smile achter te laten.

Met veel enthousiasme betreden de jonge honden van En Vélo het podium. Een triomfantelijk “Eindelijk staan we hier!” klinkt als startschot van een heel aardig optreden met veel technische problemen. De alternative folk rock wordt vaardig gebracht, twee goede stemmen en dito nummers. En een bassist die mondharmonica speelt: uniek! Een belofte voor de toekomst.

Geiser omschrijft zichzelf als Post Rock Noise-achtig. Aan het begin van hun optreden staat elk bandlid in totale controle en rustig waar hij staat. Eenmaal begonnen blijkt echter waar ze heen willen: totale meesterlijke ravage. De zanger trekt zijn shirt uit, wat de mensen gek genoeg alleen maar meer naar voren trekt. De communicatie tussen de band verloopt top en er is sprake van een haast perfect gebruik van samples. Het publiek wordt helemaal gek van deze waterspuitende krater.

Van Landmark 105 spat de routine af. Gedegen songs ergens in de driehoek pop-rock-americana met een goede Etheridge-achtige zangeres. Even goed als braaf eigenlijk. Mocht Nederland nog een tweede Ilse de Lange nodig hebben, dan hoeven we in ieder geval niet verder te zoeken.

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen heeft in samenwerking met Popcentrum Jacobiberg tijdens de Paasconcerten van elke band die het podium betrad een live track opgenomen. Je kunt ze hier downloaden. Wil je dit muzikale ei verpakken? Print het hoesje uit, pak de schaar en je hebt een blijvende herinnering aan de Paasconcerten 2010!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland