Op weg naar de finale van de Parel van de Betuwe Op weg naar de finale van de Parel van de Betuwe

Wie wordt de opvolger van Cool Ice Crush Killers?

, Tekst: redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Op weg naar de finale van de Parel van de Betuwe

Wie wordt de opvolger van Cool Ice Crush Killers?

Tekst: redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

17 April is het zover, de finale van de Parel van de Betuwe in de Twentietoe in Tiel. De finalisten zijn allemaal bekend en zijn nu ieder op hun eigen manier die finale aan het voorbereiden. Wij kijken mee hoe ze zelf toeleven naar die finale.

Wie wordt de opvolger van Cool Ice Crush Killers?

Dit jaar vindt alweer de 21e editie plaats van deze wedstrijd om bands uit de Betuwe de kans te geven zich aan een zo breed mogelijk publiek te laten zien. Jaarlijks vindt de kickoff plaats met een reeks workshops om de bands nog beter voor de dag te laten. Naast het winnen van de wedstrijd kunnen bands sinds vorig jaar ook meedingen naar de `Gouden Koffer`. Dit is de prijs voor de band die het best een nummer van Michael Jackson covert. Vroegere winnaars van de Parel van de Betuwe zijn onder andere Blend, The Analog Project, The Q! en vorig jaar Cool Ice Crush Killers.

Jullie staan in de finale van de Parel van de Betuwe! Hadden jullie dat verwacht?

Re-Volt: “We hebben de afgelopen twee jaar keihard moeten knokken om te komen waar we nu zijn en de finaleplek kwam bij de meesten van ons toch wel als een verrassing. Het blijft een grote kans voor ons, die we met beide handen aanpakken.”

The Shibby’s: “Wij hadden niet eens verwacht om tot de Parel toegelaten te worden! Wij hebben altijd alleen muziek gemaakt voor de fun en om af en toe een keer op te treden. Maar door deze gebeurtenis gaan we het serieuzer nemen, tot onze grote blijdschap!”

The Nuke:"We hebben in nog geen jaar tijd een compleet repertoire geschreven en uiteraard ben je dan als band trots op wat er uit je vingers komt.  De belangrijkste redenen om mee te doen zijn het ‘kilometers maken’ op het podium en het krijgen van feedback van publiek en jury. Ervaren als we zijn, zijn we evengoed groentjes als het op The Nuke aankomt. De voorronde in Buren was voor The Nuke nota bene het eerste optreden!"

The Punctuals: "We hebben het afgelopen jaar flink gerepeteerd en we zijn erg vooruit gegaan. We wisten wel dat we een aardige kans maakten, maar toen we de competitie zagen schrokken we daar toch wel even van. We vonden het vooral erg gaaf om te spelen. Als je dat kunt laten zien ben je al heel ver."

Hoe bereiden jullie je voor op de finale?

The Shibby’s: “Hetzelfde als altijd, lekker veel repeteren en misschien nog een nieuw nummertje schrijven! Maar ons doel blijft altijd ervoor zorgen dat het publiek een leuke tijd heeft!”

Re-Volt: “Natuurlijk door veel te repeteren, maar ook door gewoon veel als vrienden samen te doen. Als de onderlinge relaties in een band goed zijn, zie je dat ook op het podium. Dat is ook een beetje onze kracht.”

The Nuke: "De komende weken heeft The Nuke vooral de focus op demo opnames die we gaan maken. Onze bedoeling is om daar ons gehele repertoire in één week tijd  op te nemen. Door dit ambitieuze plan worden alle nummers natuurlijk zeer grondig beetgepakt en we verwachten dat dat ook zijn positieve weerslag zal hebben op onze prestatie bij de finale."

The Punctuals
: “We hebben bewust veel concerten gepland de laatste tijd, omdat voor publiek spelen natuurlijk de allerbeste oefening is. Verder willen we het liefst nog nieuwe liedjes spelen, dat maakt een optreden extra verrassend. Ook zijn we van plan om bestaande liedjes wat aan te passen, op zoek naar wat meer balans.

Kennen jullie de andere finalisten een beetje? En zo ja, wie zien jullie als de grootste concurrent?

Re-Volt
: “We hadden voor de Parel begon wel wat contact gelegd met alle bands, maar nu zijn veel bands die wij kennen niet in de finale gekomen. We weten wel enigszins wat de concurrentie is, en we zijn ook zeker van plan om de mensen achter die bands wat beter te leren kennen.”

The Shibby’s
: “Wij hebben al eerder het podium gedeeld met Re-volt en The Punctuals kennen wij van de Emergenza bandcompetitie, allemaal hartstikke leuke mensen die ook gewoon bezig zijn met lekkere muziek maken! The Nuke kennen we niet persoonlijk, maar is ook helemaal oke! We kunnen niet wachten om samen met hen Twentietoe onveilig te maken. Maar wie wij als grootste concurrent zien zou ik echt niet weten. We proberen ons zo min mogelijk met winnen bezig te houden. Ook al is dat wel heel erg moeilijk!”

The Nuke: "Onze bassist en drummer zijn ook bij de voorronde in Lienden geweest en tipten die avond The Shibby’s en The Punctuals al als kanshebbers. De geselecteerde bands zijn ieder voor zich erg goed in hun genre en daarmee zal het een heel afwisselende en spannende finale worden. We zien de andere bands niet echt als concurrentie, maar gewoon als collega muzikanten met wie we er een vette show en avond van gaan maken. Het is aan ons om het onderste uit de kan te halen, het is aan de jury en het publiek om een winnaar aan te wijzen."

The Punctuals: “Na wat speurwerk op de computer waren we blij verrast door de shibby’s en we schatten we de mannen van The Nuke aardig professioneel in.”

Wat kunnen we van jullie verwachten in de finale? 

Re-Volt: “We gaan twee nieuwe nummers spelen, waarvan één al te horen was in de voorronde. We gaan natuurlijk gewoon keihard knallen. Interactie met het publiek is altijd al belangrijk geweest voor ons, als je een connectie hebt met de mensen in de zaal voelt dat geweldig en gaat het optreden meteen een stuk makkelijker.”

The Nuke: We geloven in onze muziek, in onze muzikale kracht en in de eenheid die we als vrienden vormen. Wat we zullen brengen is natuurlijk een verrassing, maar het zal een representatieve selectie zijn van ons repertoire. Uiteraard zal Naked And Afraid, de song waar we enorm veel complimentjes over hebben gehad, niet ontbreken. Hoe dan ook willen we het dak eraf!

The Shibby's: "Een optreden waarbij ieder van ons gepassioneerd aan het genieten is en het publiek ook! Met een nieuw nummertje erbij!"

The Punctuals: “We gaan speciale dingen bedenken voor de finale. We hebben een ruige sound, maar zijn ook niet bang voor een rustigere gitaarsolo of bas break. Dus kortom: Niet melodieus met een rauw randje maar helemaal rauw met een melodieus randje.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland