Judas’ Wolf en Deaf by Stoning nog beginnend, maar staan hun mannetje Judas’ Wolf en Deaf by Stoning nog beginnend, maar staan hun mannetje

Popkollektief verenigt zich in Jongerencentrum Staddijk

, Tekst: Martine de Rijck / Archieffoto's: Bernard Bodt

Judas’ Wolf en Deaf by Stoning nog beginnend, maar staan hun mannetje

Popkollektief verenigt zich in Jongerencentrum Staddijk

Tekst: Martine de Rijck / Archieffoto's: Bernard Bodt ,

Een coverband, stoner rock en psychedelische metal op één avond. Kan het nog diverser? In Jongerencentrum Staddijk vond een minifestival plaats bestaande uit drie bands: Bad Slogan, Deaf by Stoning en Judas’ Wolf. Alle bands repeteren in JC Staddijk en maken op deze manier deel uit van het Popkollektief.

Popkollektief verenigt zich in Jongerencentrum Staddijk

Een coverband, stoner rock en psychedelische metal op één avond. Kan het nog diverser? In Jongerencentrum Staddijk vindt een minifestival plaats met bands die daar repeteren en zo deel uitmaken van het Popkollektief.

De aftrap is aan Bad Slogan. Een coverband bestaande uit vier bandleden, allemaal in de leeftijd van 18 tot 19 jaar. Een bandje dat pas een jaar bezig is door middel van covers wat meer op elkaar ingespeeld wil raken. Is dit gelukt? Het antwoord is ja. Deze avond komen zij dan ook voor het eerst met een eigen geschreven nummer dat smaakt naar meer. De muzikanten komen op het podium soms een tikkeltje onzeker over, maar dat is eigenlijk helemaal niet nodig. De basis is goed: een strakke drum en groovende bassist. Daarnaast staat er een goede gitarist die een hele mooie warme sound te pakken heeft op zowel zijn stratocaster als zijn ES (hollow body). De zanger (soms in zang ondersteund door de drummer) speelt in de meeste gevallen ook mee op een gitaar, waarvan enkele nummers op een akoestisch exemplaar. Het laatste nummer Kryptonite van 3 Doors Down is wat mij betreft hun beste cover van de avond. Al gaat de drum soms niet helemaal lekker, de stem past erg goed bij het nummer. Al met al krijgt deze band van mij zeker een 7 en bij het eerstvolgende optreden nog een bezoekje!

De volgende band van de avond is Deaf by Stoning. En inderdaad, ik had mijn oordoppen mogen meenemen. Een snoeihard gitaargeluid om als stonerliefhebber je vingers bij af te likken. Naast deze enorm gave sound zitten er ook nog eens hele aardige gitaarriffs tussen. Stoner rock van het zuiverste water met als grote voorbeelden bands als Kyuss en Queens of the Stone Age.
De zanger is erg krachtig en draagt de muziek goed. Je moet een behoorlijke stem hebben om boven zo´n ´wall of sound´ uit te willen komen. Ook worden er leuke grapjes uitgehaald met rare maatsoorten in een nummer als Miles Of Sand. Ik kan het waarderen als een band daar een beetje creatief mee durft te zijn. Het kleine detail van de koebel in het nummer Running is ook erg leuk, dat kan gewoon net even het nummer maken. Deze band speelt nog maar een half jaar in zijn huidige bezetting en mag zichzelf nog met trots beginnend noemen. Ben je nieuwsgierig geworden? Ga ze dan vooral aanmoedigen op 18 mei tijdens een van de voorrondes in het Cultuurcafé bij Kaf en Koren!

De laatste band van de avond is Judas’ Wolf. De ex-gitarist van Karma Police (juist ja, een Radiohead coverband) blijkt op het podium te staan. Denk echter niet dat Judas’ Wolf qua sound te vergelijken valt met Radiohead. Ik zou het eerder psychedelische metal willen noemen. Ook deze band bestaat pas sinds een jaar, maar mag zich wat mij betreft meer ervaren noemen. Hoewel de nummers nog niet helemaal vlekkeloos verlopen kun je zien dat ze veel durven op het podium en ook durven te experimenteren en voor originaliteit willen gaan. Opeens is de gitarist van het podium verdwenen en staat hij achter mij te soleren, een lekker showelement. Wat de techniek tegenwoordig wel niet allemaal te brengen heeft! 17 April zijn zij te zien in Rockcafé Backstage in Nijmegen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland