Experimenteel Trio Anderland in Artez@Luxor Live Experimenteel Trio Anderland in Artez@Luxor Live

Trio speelt ‘instant composing’ omdat ze ‘te lui zijn om liedjes te maken’

, Tekst: Hans van Dijken / Foto's: Anne Steenbergen

Experimenteel Trio Anderland in Artez@Luxor Live

Trio speelt ‘instant composing’ omdat ze ‘te lui zijn om liedjes te maken’

Tekst: Hans van Dijken / Foto's: Anne Steenbergen ,

In het kader van ArtEZ@Luxor Live speelde Trio Anderland in het Entreecafé. Het trio komt oorspronkelijk uit Duitsland, maar sinds ze studeren aan de ArtEZ Hogeschool resideren ze in Arnhem. Zelf noemden ze het optreden ‘instant composing’, gezien het feit dat er ter plekke geimproviseerd werd. Naar eigen zeggen, omdat ze ‘te lui zijn om liedjes te maken’.

Trio speelt ‘instant composing’ omdat ze ‘te lui zijn om liedjes te maken’

In het kader van ArtEZ@Luxor Live speelt vandaag Trio Anderland in het Entreecafé. Het trio komt oorspronkelijk uit Duitsland, maar sinds ze studeren aan de ArtEZ Hogeschool resideren ze in Arnhem. Zelf noemen ze het optreden ‘instant composing’, dat slaat op het feit dat ze ter plekke ‘componeren’. Ze improviseren, omdat ze naar eigen zeggen, ‘te lui zijn om liedjes te maken’.

In het Entreecafé is het rustig op donderdagmiddag. Er staat een drumstel, twee gitaren en een set versterkers. Hier gaat het gebeuren, in de hal van Luxor Live. Het trio legt uit wat ze spelen en vangt aan met het optreden. Rustig gitaarwerk, begeleid door uitbundig drumwerk zorgen voor een psychedelisch geluid. De meeslepende muziek werkt ontspannend, ondanks de vele ritmewisselingen.

Trio Anderland maakt interessante muziek om naar te luisteren. De drummer haalt alles uit de kast. Soms pakt hij een stuk bekken, klein of groot, legt het op zijn snare-drum en slaat op of naast het bekken. Het zorgt voor dat typische, Duitse jaren ’80 geluid. Alsof je de vellen te hard raakt, maar toch beheerst.

De gitarist speelt veelal een melodielijn. Af en toe scheurt het een beetje, maar te allen tijde klinkt het rustig. De bassist daarentegen speelt een soort van walking bass, een basmelodie. De band experimenteert maar door met hun nummers, die soms meer dan tien minuten duren. Zang is er niet, de nummers zijn volledig instrumentaal. Het verveelt echter geen moment, doordat de muzikanten genoeg variatie aanbrengen in hun muziek. Niemand verlaat dan ook de zaal voordat ze klaar zijn. Deze muziekstudenen zijn duidelijk het beluisteren waard.  

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland