Eerste namen De Affaire bekend! Eerste namen De Affaire bekend!

Top line-up in de maak voor mooiste gratis zomerfestival

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Eerste namen De Affaire bekend!

Top line-up in de maak voor mooiste gratis zomerfestival

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Van zaterdag 17 juli tot vrijdag 23 juli vindt de 24e editie van het gratis festival De Affaire plaats in het Valkhof Park te Nijmegen. Na het nodige gekrakeel rondom financiering, bestuur en locaties, gaat het festival dit jaar gelukkig gewoon weer door. En zoals verwacht is er weer een top line-up in de maak. Lees snel verder voor de eerste bevestigde namen!

Top line-up in de maak voor mooiste gratis zomerfestival

Van zaterdag 17 juli tot vrijdag 23 juli vindt de 24e editie van het gratis festival De Affaire plaats in het Valkhof Park te Nijmegen. Na het nodige gekrakeel rondom financiering, bestuur en locaties, gaat het festival gelukkig gewoon weer door. En wederom is er een top line-up in de maak.

De eerste bevestigde namen zijn:

And So I Watch You From Afar (IE)
Dromerig en overdonderend tegelijkertijd? Deze band uit Noord-Ierland bewijst dat het kan. Postrock meets mathrock op hoog niveau.

Automatic Sam (NL)
Deze in Nijmegen woonachtige Achterhoekers serveren een overheerlijk potje rock-'n'-roll met invloeden uit de blues, boogie en ander moois uit de jaren zestig en zeventig.

Astra (VS)
Progrockband uit San Diego die zo uit de vroege jaren '70 lijkt te zijn weggelopen. Debuutalbum The Weirding werd onlangs uitgebracht.

Dungen (ZW)
Deze Zweedse rockband neemt je terug naar de jaren zestig en zeventig in een wereld vol met psychedelica en ze zorgt er ook voor dat je weer veilig in het heden komt.

Errors (GB)
Dit viertal uit Glasgow grossiert in hypnotiserende beats, elektronica, gitaarrock en hoekige jaren tachtig-pop.

Fucked Up (CA)
Het levende bewijs dat hardcore-punk anno 2010 nog steeds leeft en relevant is. Deze energieke band verlegt de grenzen en doet dat met behulp van instrumenten die je niet vaak hoort in de hardcore: viool, fluit en koorgezang.

Gold Panda (GB)
Britse producer bracht onlangs enkele tracks uit die uitblinkten in kwaliteit en productie: nummers die laveren tussen industrieel, ambient en elektronica. Hij remixte onder andere nummers van Little Boots en Bloc Party.

Gösta Berlings Saga (ZW)
Deze Zweden hebben hun muzikale verleden doorgebracht in vele punk-, hardcore- en metalbands maar konden hun ei pas echt kwijt in deze band: progrock doordrenkt met psychedelica.

Holly Miranda (VS)
De fantasievolle titel The Magician’s Private Library is de titel van het debuutalbum van Holly Miranda. Deze titel is verzonnen door en opgedragen aan haar schizofrene oom Ronnie. Holly grossiert in folk, southern soul en pop.

Junip (ZW)
Zweedse band met niemand minder dan Jose Gonzalez in de bezetting, die uitblinkt in het schrijven van goede pop- en rocksongs. Hun debuutalbum wordt in september verwacht, op de Affaire een exclusieve preview.

Los Campesinos (GB)
Deze zevenkoppige bende komt uit Cardiff en stuitert, vliegt en tettert over het podium. Ze brengen energieke indierock met tegendraadse ritmes, vioolpartijen en xylofoonklanken

Mayer Hawthorne & The County (VS)
Deze ’white kid’  met een zwarte ziel komt uit Ann Arbor, Michigan en verraste ons vorig jaar met zijn debuutalbum A Strange Arrangement. Deze plaat staat vol met nummers in de traditie van jaren '60 motownsoul.

Monotonix (IS)
Zanger en acrobaat Ami Shalev is de bastaardzoon van Iggy Pop en samen met zijn drummer predikt hij het Monotonix-evangelie, doordrenkt met Deep Purple en Sabbatheske riffs.

The Middle East (AU)
Met akoestische instrumenten en samenzang krijg je tegenwoordig al snel de stempel ‘folk’ opgeplakt. Maar deze Australiërs gaan verder want op hun debuutplaat The Recordings of the Middle East horen we naast folk ook postrock.

Post War Years (GB)
Deze piepjonge Londense band trekt je voordat je het weet in hun eigen universum waarin ambient, pop vol met creatieve drumritmes en hypnotiserende baslijnen doorklinken.

Shearwater (VS)
Vanuit Austin, Texas brengt Jonathan Meiburg met zijn band  al vele jaren kwalitatief hoogwaardige americana, pop en folk. Nieuwste album The Golden Archipelago is wederom een juweel.

Schlachthofbronx (DE)
Munich Bass staat synoniem aan het geluid wat dit duo Munchen ons brengt. Ghettotech, kuduro, dubstep, electro en booty zijn enkele elementen die je om de oren vliegen in de wereld van Schlachthofbronx.

Shining (NO)
Deze Noren staan al ruim 10 jaar garant voor kwalitatief hoogwaardige en superstrakke extreme metal met invloeden uit de progrock en jazz. Hun splinternieuwe album BlackJazz.

Toro Y Moi (VS)
De 23-jarige Chaz Bundick bracht als Toro Y Moi zijn debuut Causers Of This uit. De combinatie van elektronica, pop en psychedelica zorgen voor een aangename soundtrack voor een zwoele zomerse avond.

Bezoek voor meer informatie de website van De Affaire. Houd onze site in de gaten voor nieuwe namen!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland