Dental Issues en Ashes of Many spelen harde show

Pittende fans breken de zaal af

Tekst: Abel Spekken / Foto's: Bernard Bodt ,

Beide bands wisten goed gebruik te maken van het relatief kleine podium in Willemeen en stuurden het publiek naar huis met twee piepende oren en een brede glimlach op het gezicht.

Pittende fans breken de zaal af

Dental Issues speelt harde metal met een vleugje death erin. Je zou de muziek kunnen omschrijven als innovatief en verfrissend. De band begint goed en maakt veel contact met het publiek. Het is knap dat ze zo’n goede performance neerzetten, want het is pas het derde echte optreden. De spanning wordt mooi opgebouwd en het publiek wordt goed warm gedreven, tot op het moment dat de zanger het nummer opdraagt aan zijn geliefde kat... De tranen nog wegvegend zorgt Dental Issues er echter voor dat het publiek wordt meegenomen op een harde trip.

Wanneer de snare kapot gaat, besluit de zanger een korte intermissie in te lassen. Helaas weigeren ze wel de gevraagde cover van Slayer te spelen. Hoe goed Dental Issues ook is, het is slechts het voorgerecht voor de echt harde shit die onze kant op komt in Willemeen.

Ashes of Many kan je zo tussen de grootheden in hun genre plaatsen en je zou het verschil op plaat niet merken. Ook deze metal band begint harder dan hard. Maar hun nummers zijn niet alléén maar hard, als je goed luistert, hoor je de mooie melodieuze riffjes.

Van de vijftig mensen die er op zijn komen dagen zijn er minstens tien lekker aan het pitten. Dit gaat goed totdat er één tegen de spiegel vliegt en ze het ineens een stuk minder grappig vinden. Maar twee nummers verder is het Ashes al weer gelukt om het te doen vergeten. Ashes of Many is een band met een flinke potentie die het verdient om het te gaan maken in de muziekwereld.