Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen presenteert: The New Earth Group en State of Ummah Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen presenteert: The New Earth Group en State of Ummah

Een klaterende waterval van jazz, afro, funk, fusion en dub in Merleyn

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen presenteert: The New Earth Group en State of Ummah

Een klaterende waterval van jazz, afro, funk, fusion en dub in Merleyn

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Zaterdag 24 april zal een speciale Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen
plaatsvinden in Merleyn. Tijdens de Clubavond zal een zomerse
mengeling van fusion, jazzrock, progrock, psychedelica en wereldmuziek verzorgd worden door The New Earth Group en State of Umah. 3VOOR12-Arnhem/Nijmegen sprak met Kareem van State Of Ummah en geeft kaarten weg. Lees snel verder!

Een klaterende waterval van jazz, afro, funk, fusion en dub in Merleyn

Zaterdag 24 april zal een speciale Club3VOOR12/Arnhem-Nijmegen plaatsvinden in Merleyn. Tijdens de Clubavond zal een zomerse mengeling van fusion, jazzrock, progrock, psychedelica en wereldmuziek verzorgd worden door The New Earth Group en State of Ummah. State of Ummah is een collectief uit Nijmegen, bestaande uit zeven artiesten die gezamenlijk en individueel projecten releasen. Binnen de groep zijn er aantal beatmakers, maar meerendeels bestaat de band uit mc’s. 3VOOR12-Arnhem/Nijmegen sprak met Kareem van State Of Ummah.

Wat verwacht je van je optreden op club 3VOOR12-Arnhem/Nijmegen?
Ik verwacht een goede sfeer, een volle zaal en een muzikale avond. Ik ben ook erg benieuwd naar The New Earth Group

Wat kunnen we van jullie verwachten op Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen?

Veel varierende beats en een gastoptreden dat de showcase een extra toevoeging geeft.

Wat kunnen we in de toekomst van je verwachten?
Ik ben bezig met een paar soloprojecten waar ik nog niet teveel over los wil laten. 2010 belooft tot nu toe een muzikaal jaar te worden in het State of Ummah-kamp. Papa Chak & Marq Aaron zijn bezig met een nieuw project dat ze voor de zomer gaan droppen. Hierop doe ik een aantal producties en hiernaast komen er nog verschillende collabo's in 2010. We zijn druk bezig met nieuwe projecten waar binnekort meer informatie over vrij komt. Voor updates hierover kun je mijn MySpace of Twitter volgen of onze website.

Wie zou je wel eens op club 3VOOR12 willen zien spelen?
Ik zou wel graag een keer een beat showcase of dj set van SirOJ
willen zien. He’s killing! La melodia of GMB zou ook erg dope
zijn. Ik kan zo wel even doorgaan, maar uiteindelijk komt het gewoon neer op ‘good music’.

Wat vind je van de andere act die op het podium staat?
Ik heb ze beluisterd op MySpace en de muziek spreekt me aan. Ik ben erg benieuwd naar hun live-performance!

The New Earth Group is een van de nieuwste sensaties van Hollands trots Excelsior. Dit label beperkt zich al een hele tijd niet meer slechts tot indie-pop, maar slaat haar vleugels steeds breder uit, waarbij kwaliteit een garantie is. The New Earth Group zou wel eens een van de sensaties van het aankomende festival seizoen kunnen worden. Zeker na een lange, koude en grijze winter is het fijn verlangen naar de zon en dat kan zeker met The New Earth Group. Hun nieuwe plaat Eurafricarabia is een zomerse en indrukwekkende mengeling van fusion, jazzrock, progrock, psychedelica en wereldmuziek. Denk aan Return To Forever, King Crimson, de psychedelische Beatles, Jaga Jazzist, Sun Ra, Fela Kuti en dat alles met een 21ste eeuwse en dansbare groove. De zon schijnt deze clubavond in Merleyn.

Na afloop van de bands zal Soul Stomp met Funk-a-Flex en DJ Mundi voor een soulvolle, funky en dansbare nacht zorgen.

Wil je er gratis bij zijn? Dat kan! We geven namelijk 2x2 kaarten weg, stuur voor 23 april 11.57 uur een mail naar de redactie en wie weet sta jij straks in Merleyn!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland