Das Pop: kekke popliedjes en als vanouds vrolijke sfeer Das Pop: kekke popliedjes en als vanouds vrolijke sfeer

'We zijn blij weer terug te zijn!'

, Tekst: Ateke Willemse / Foto's: Tom Roelofs

Das Pop: kekke popliedjes en als vanouds vrolijke sfeer

'We zijn blij weer terug te zijn!'

Tekst: Ateke Willemse / Foto's: Tom Roelofs ,

De Vlaamse heren van Das Pop hebben hun derde album in tien jaar uitgebracht en kwamen dat en meer laten horen in Doornroosje. De samenstelling van de band is inmiddels wat gewijzigd maar hun muziek is er niet minder om. In het voorprogramma rockten Vlaamse collega's van The Hickey Underworld de tent op zijn kop.

'We zijn blij weer terug te zijn!'

Das Pop, de Vlaamse makers van catchy synth-pop zijn alweer tien jaar in de running. Na 'I Love' (2000) en 'The Human Thing' (2003) is nu een kersverse lekkere plaat uit, het ietwat ongeïnspireerd getitelde 'Das Pop'. Dit album was het lange wachten zeker waard. In een nieuwe bezetting – twee oorspronkelijke bandleden vielen af en deze lege plek werd opgevuld door Nieuw-Zeelandse drummer Matt Eccles - verovert de band Doornroosje.

De Antwerpse band The Hickey Underworld beklimt als eerste het podium. Wat dankzij hun veelbelovende nummers een ultiem voorspel had kunnen zijn, wordt een regelrechte ramp. Energie is er genoeg – de drummer is al na het eerste nummer van top tot teen bezweet – maar het geluid is genadeloos hard. De stem van de zanger is met geen mogelijkheid boven het zenuwwekkende lawaai van de instrumenten uit te horen. Erg jammer, maar dit is een typisch gevalletje van oordoppen in of wegwezen. 

Na deze kleine aardverschuiving komt Das Pop de avond redden. Boven een zelfgecreëerd mini-podium volgebouwd met instrumenten, zweven vrolijke zilveren ballonnen die de naam van de band vormen. Onder luid gonggeschal maken de bandleden hun entree. Na de indrukwekkende opkomst van gitarist Reinhard Vanbergen – met gigantische baard, stijlvol gelakte nagels en gekleed in een wijde tuinbroek – volgt ook het enthousiaste voorkomen van zanger Bent van Looy. ‘Hallo kinderen van Nijmegen, we zijn blij om weer terug te zijn!’ Bent is all over the place, zowel op het podium als instrumentaal gezien, en hij laat het publiek moeiteloos uit zijn hand eten. Drummer Matt toont zich een ware aanwinst. Aanstekelijke nieuwe nummers als het interactieve Never Get Enough en Fool For Love worden feestelijk ontvangen, maar ook een ‘gouwe ouwe’ als You doet het erg goed. 

In de gehele zaal dansen goedgemutste jongens en meisjes de benen uit het lijf. Tot slot worden deze ‘vrienden van Das Pop’ gedurende de toegift verwend met het gevoelige Let Me In, slechts uitgevoerd door het duo Bent en Reinhard. Wauw!

Dit optreden doet de aanwezigen even vergeten dat buiten het koude, grauwe herfstweer is aangebroken: vanavond is het lente. Werkten alle optredens maar zo bevrijdend.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland