Win kaarten voor Pink Mountaintops in Merleyn! Win kaarten voor Pink Mountaintops in Merleyn!

Tip van de maand Merleyn: broeierige spaceblues op hoog niveau

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Win kaarten voor Pink Mountaintops in Merleyn!

Tip van de maand Merleyn: broeierige spaceblues op hoog niveau

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

De naam Pink Mountaintops doet denken aan de schilderijen van Bob Ross, maar betreft het succesvolle solo-project van Stephen McBean, frontman van cultband Black Mountain. Broeierige spaceblues en lang uitgesponnen nu-gospel, alles van een niveau hoger dan de gemiddelde berg in de Himalaya. 16 mei in Merleyn te bewonderen. Er gratis bij zijn? Lees snel verder!

Tip van de maand Merleyn: broeierige spaceblues op hoog niveau

Stephen McBean – bij de connaisseurs beter bekend als zanger van spacerockband Black Mountain – vond roze in eerste instantie een mooiere kleur en richtte in 2004 zijn Pink Mountaintops op, alvorens met Black Mountain een cultstatus te verwerven. Met zijn uit de klauwen gegroeide solo-project maakte McBean reeds twee goed ontvangen platen vol spaceblues en bezwerende shoegaze-gospel. Pompeus is echter een scheldwoord voor McBean, die zijn muziek opvallend lo-fi benadert. Een oude drumcomputer, wat handclaps, zijn broeierige stemgeluid en schitterende gitaar-drones zijn voldoende ingrediënten voor een driesterrenmaaltijd.

Pink Mountaintops klinkt bij vlagen als bands als Ladyhawk, Brightblack Morning Light en sporadisch als The Velvet Underground, maar is vooral erg zichzelf. In de aanloop naar een nieuwe albumrelease staat de band zaterdag 16 mei in Merleyn. Slepend, hypnotiserend, intens en boven alles heel erg goed.

Erbij zijn? 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen verloot 2 x 2 kaarten. Behalve Pink Mountaintops is er meer roze in deze wereld. Noem iets dat de roze kleur draagt en mail dit voor donderdagavond 20:00 naar de redactie en maak kans op een avond vol bezwerende psychedelica van topkwaliteit!
 

Za 16 mei | Open 21:00 | Start 22:00
Concert, rock, psychedelic
Pink Mountaintops @ Merleyn
Normaal € 10,00| Voorverkoop € 8,00
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland