Saga's Suitcase haalt veel uit haar koffer Saga's Suitcase haalt veel uit haar koffer

Talentvolle en originele band weet scala aan invloeden nog niet te verenigen

, Tekst: Marjon Geurink / Foto's: Michaël Bakker

Saga's Suitcase haalt veel uit haar koffer

Talentvolle en originele band weet scala aan invloeden nog niet te verenigen

Tekst: Marjon Geurink / Foto's: Michaël Bakker ,

Saga’s Suitcase gaf vorig weekend een optreden in Café de Kroeg in Arnhem. De band bestaat sinds tweeënhalf jaar en maakt een mix van pop, rock, folk, hiphop en een vleugje metal. Ieder bandlid heeft een eigen aandeel in de compositie van de nummers en dat was te merken tijdens het concert.

Talentvolle en originele band weet scala aan invloeden nog niet te verenigen

Het concert van Saga’s Suitcase vindt plaats in Café de Kroeg in Arnhem. Een leuke plek voor een live-optreden. Helaas heeft het podium weinig uitstraling. De band neemt ruim de tijd voor de soundcheck. Het geluid is uiteindelijk goed.

Als Saga’s Suitcase haar concert start, heeft de band veel publiek. Na de pauze, halverwege het optreden, wordt het publiek enthousiaster, maar helaas gaat een aantal mensen voortijdig weg. De sfeer is desondanks erg goed en na enige aansporing krijgt de band het publiek aan het dansen.

Violist, zanger en rapper David Engler heeft er voor het optreden al zichtbaar zin in. Zangeres en gitariste Aniek Brink, vertelt het publiek dat ze eindelijk weer nieuwe liedjes hebben geschreven. Ze lijkt, evenals bassiste Katrin Ebbert, enigszins gespannen bij aanvang van het concert. Gelukkig valt bij Aniek de spanning als eerste weg en Katrin wordt in de loop van het optreden ook wat losser. Drummer Giuseppe Mautone levert een grote inbreng met een variëteit aan ritme-instrumenten. Vooral de violist weet het publiek te bereiken. Het is mooi om te zien hoe hij zich helemaal uitleeft op zijn viool. 

Zangeres Aniek heeft soul in haar stem. Tussen de Engels- en Duitstalige nummers door nodigt ze ons uit mee te gaan op een korte reis door Italië. Ze vertelt ons dat Saga’s Suitcase daar veel op straat heeft gespeeld. Wat volgt is een mooi nummer met een Italiaanse tekst: Djé Lei. Dit betekent Heb jij vertelt Aniek ons.

Violist David weet allerlei onmogelijke geluidseffecten uit zijn viool te halen. Het is fascinerend om te zien hoe hij zich helemaal uitleeft op zijn instrument. Drummer Giuseppe, haalt allerlei ritme-instrumenten te voor schijn. Dit levert een mooie bijdrage. Tijdens het nummer Lightin’ gebruikt zangeres Aniek een megafoon. Bassiste Katrin doet haar werk goed en speelt strakke baslijnen. Ze blijft het hele optreden op de achtergrond.

Na het laatste nummer wil het publiek meer. Wat volgt is een spontane toegift. Er wordt druk overlegd tussen de bandleden van Saga’s Suitcase. De keuze valt op het nummer Sunday Evening. Voor mij het hoogtepunt van de avond. De drummer komt uit zijn donkere hol naar voren en pakt de akoestische gitaar. Dit verrast mij. Hij speelt en zingt zeer gepassioneerd.

Saga’s Suitcase maakt zeer gevarieerde muziek. De hoeveelheid aan stijlen en instrumenten maakt hun geluid echter rommelig. Individueel heeft ieder bandlid groot muzikaal talent. Nu is het aan Saga’s Suitcase om hun krachten te bundelen. Aan potentie geen gebrek!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland