Go Back To The Zoo en With Ice: ideale combinatie Go Back To The Zoo en With Ice: ideale combinatie

Slecht geluid mag de pret niet drukken

, Tekst: Erik Jan Scholtens / Foto's: Hans Kreutzer

Go Back To The Zoo en With Ice: ideale combinatie

Slecht geluid mag de pret niet drukken

Tekst: Erik Jan Scholtens / Foto's: Hans Kreutzer ,

Een goede programmering van Luxor Live donderdagavond in de kleine zaal. Go Back To The Zoo en With Ice lagen qua stijl in het verlengde van elkaar en liefhebbers van de bands werden dan ook op hun wenken bediend.

Slecht geluid mag de pret niet drukken

Opener With Ice is een waardig voorprogramma, ook al mag de band misschien zelfs al hopen op een eigen show zoals Go Back to the Zoo die vanavond heeft. De oud-winnaar van Ernem Zweet is een gerenommeerde band in de lokale scene van Arnhem en Nijmegen en er is dan ook publiek vanavond speciaal voor hen gekomen.
With Ice is het typische indierockbandje met herkenbare gitaarlijnen die zich echter onderscheidt door de pakkende computergestuurde drums. De altijd nette pakken worden al snel verruild voor witte hemden met bretels en dat is ook logisch, want de kledingstukken zijn veel te warm voor de energieke rock van de band. Van de leden springt vooral David eruit met zijn bijna wulpse bewegingen waarmee hij zich voortbeweegt op de klanken van zijn synthesizer.

Maar het publiek gaat pas echt los op Go Back To The Zoo. En dat terwijl het geluid niet optimaal is. Vooral tussen de nummers door zit er een vervelende piep door de gitaar heen en in het begin is zanger Cas nauwelijks te verstaan.
Vooruitlopend op de nieuwe cd die de Amsterdamse band later dit jaar gaat uitbrengen, spelen ze veel nieuwe nummers die erg verfrissend klinken. Go Back To The Zoo is gegroeid en dat is niet onopgemerkt gebleven. Hun vrienden van De Staat nemen de band dit najaar mee op tour langs de grotere clubs van ons land.

Een geslaagde avond dus in een goed gevulde kleine zaal van Luxor Live. Met Go Back To The Zoo en With Ice heeft de programmeur de ideale combinatie gevonden voor een lekker avondje indierock.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland