Koffiedik kijken met Kultuurhuis Bosch Koffiedik kijken met Kultuurhuis Bosch

"In 2009: meer bands, meer metal en minimaal één lekker groot festival!"

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Koffiedik kijken met Kultuurhuis Bosch

"In 2009: meer bands, meer metal en minimaal één lekker groot festival!"

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

In deze eerste weken van het nieuwe jaar kijken we terug op het afgelopen jaar. Wat waren de hoogte- en dieptepunten, en hoe gaat 2008 de boeken in? Ook werpen we alvast een blik in de toekomst, what’s hot in 2009 en what’s not? Vandaag gaan we voor de allerlaatse keer koffiedik kijken en wel met Kultuurhuis Bosch!

"In 2009: meer bands, meer metal en minimaal één lekker groot festival!"

Vandaag gaan we voor de allerlaatste keer koffiedik kijken en wel met Mieze van Kultuurhuis Bosch. Hij herinnert zich 2008 als een mooi jaar, met goede artiesten op het podium.

Hoe zul je je 2008 herinneren?

In 2008 vierden we ons eerste lustrum dus daarmee hebben we aangetoond zeker bestaansrecht te hebben.

Wat was het hoogtepunt van 2008?

2008 was voor Kultuurhuis Bosch een mooi jaar, op het podium stonden Triggerfinger, Hardheid, Tim van Hamel, Hallo Venray, Heidevolk en een heel festival vol met Arnhemse Meisjes.

Wat was het dieptepunt van 2008?

Koninginnenacht was een echt dieptepunt. Door een verstopping in de gemeentelijke riolering onder de Apeldoornsestraat kwam uit het laagst gelegen afvoerputje van de straat een ontzettend gore riooldrek omhoog. Dat putje zit precies in onze zaal. We hebben de avond moeten aflasten toen ie nog maar net begonnen was. Een echt dieptepunt. Ook erg vervelend was dat Blood Red Shoes uiteindelijk toch niet doorging.

Wat kunnen we verwachten in 2009?

Meer grote bands! Meer metal! En minimaal 1 lekker groot festival.

Wat is je persoonlijke song of album van 2008?


Oh man zoveel goeie songs en albums... Blood Red Shoes, zZz, Creature With Atom Brain, Radiohead, Kings Of Leon. Allemaal kwamen ze met sterk materiaal. Ik kan daar even geen specifieke song uit kiezen....

Welke act(s) uit de regio Arnhem-Nijmegen gaat/gaan het maken in 2009?

Natuurlijk Monokraft, ze hebben net een keigave cd uitgebracht, The Routines zetten overal waar ze komen de tent op z'n kop, De Staat.... duh, Lavalu, Lolly Jane Blue, Streetcarb, Roosbeef, Sugartoosh, Autorace... Allemaal potentiële supersterren. Er is veel kwaliteit in deze regio. Er zijn natuurlijk veel bands in de regio die een klein podium kunnen gebruiken voordat ze echt kunnen doorbreken. Dus wij zien de bands meestal al vrij vroeg.

What's hot in 2009?


We gaan massaal uit ons dak op mash-up dance avonden, grotere underground bands komen steeds vaker naar Bosch en 70's glamrock wordt het hippe ding.

What's not?


Balkan beats, britpop.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland