Ad Lib laat zien dat reggae leeft in Nijmegen Ad Lib laat zien dat reggae leeft in Nijmegen

Hopelijk in de toekomst meer reggae-avonden in Trianon

, Tekst: Eric Janssen / Foto's: Klaas van der Pijl

Ad Lib laat zien dat reggae leeft in Nijmegen

Hopelijk in de toekomst meer reggae-avonden in Trianon

Tekst: Eric Janssen / Foto's: Klaas van der Pijl ,

Dorst en Ad Lib gaven afgelopen weekend twee geslaagde optredens in Trianon en lieten zien dat de reggae-scene springlevend is in Nijmegen.

Hopelijk in de toekomst meer reggae-avonden in Trianon

Vanavond is Trianon het middelpunt van de Nijmeegse reggae-scene. In een zeer goed gevulde zaal mag Dorst aftrappen. Een zeer vermakelijk optreden, compleet met opblaasbare cactussen en liedjes over kaas, stamppot en bier.

Tijdens de pauze loopt de zaal goed vol en Ad Lib heeft er zin in, gezien aan de gespannen, vrolijke gezichten. Was Ad Lib een paar jaar geleden nog een band waar ik over twijfelde, die twijfel is na deze avond weg. Ad Lib knalt vanaf de eerste noten en krijgt het aanwezige publiek meteen aan het dansen. Veel eigen nummers en goed gekozen covers, vooral Screaming Target van Big Youth in de No No No-versie van Dawn Penn is zeer geslaagd.

Ook valt op dat het geluid voller is geworden door de aanwezigheid van Bas, die met zijn djembés van de Bambara-stam uit Mali meer groove in de nummers van Ad Lib brengt. Bas mag ook af en toe een nummer zingen en dat doet hij zeker niet slecht. Een mooi optreden en een goede sfeer, hopelijk in de nabije toekomst meer optredens van Ad Lib en hopelijk ook meer van zulke gezellige reggae-avonden in Trianon.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland