Kultuurhuis Bosch sluit de deuren

Arnhem verliest opnieuw een poppodium

De deuren van Kultuurhuis Bosch zijn sneller dan verwacht gesloten. Het faillissement is nog niet officieel uitgesproken, maar de woningbouwvereniging heeft de sloten reeds vervangen. Eerder deze week meldde de zaal dat men met een goed bedrijfsplan subsidie hoopte te krijgen, maar zo ver heeft het helaas niet mogen komen.

Arnhem verliest opnieuw een poppodium

Het Arnhemse poppodium Kultuurhuis Bosch is niet meer. Reden hiervoor is het aankomende faillissement van de stichting die het pand de afgelopen vijf jaar heeft geëxploiteerd.

Kultuurhuis Bosch stond in de afgelopen vijf jaar garant voor een brede programmering. Menige lokale act mocht hier voor het eerst op de planken staan, daarnaast vonden ook velen een nieuw onderkomen na het sluiten van de Goudvishal. Het was een plek waar ook 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen zich thuis voelde. Niet alleen door de vele goede concerten en feesten, maar ook door de Clubavonden en de vergaderingen die er plaats vonden.

De laatste maanden stonden onder andere Triggerfinger, Heidevolk, De Staat en De Kift op het podium en werd een vernieuwde website gelanceerd. Ondertussen bungelde het zwaard van Damocles al boven ‘hotel’ Bosch. Er waren grote financiële problemen, maar met een goed bedrijfsplan kon er gerekend worden op tegemoetkoming van de gemeente. Tot die tijd zou de programmering gevuld worden met low budget activiteiten.

De woningbouwvereniging heeft dat echter niet afgewacht en heeft Kultuurhuis Bosch gisteren doen sluiten. Belhamels, de technoavond die morgenavond zou plaatsvinden, is verplaatst naar Max Brothers, alle andere activiteiten zijn gecancelled. Het bestuur blijft nu dakloos en met grote schulden achter, maar heeft nog hoop dat het podium over een aantal maanden een doorstart kan maken onder een nieuw bestuur.