Luxor Live directeur Kortekaas stapt op

Podiumbaas keert terug naar theaterwereld

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Luxor Live directeur Lineke Kortekaas heeft deze week haar ontslag aangeboden. Kortekaas vertrekt per 1 maart en keert terug naar de theaterwereld, waar ze eerder werkzaam was. Of er een verband bestaat tussen het vertrek van Kortekaas en de onlangs verschenen berichten van financiële tekorten bij Luxor is vooralsnog niet duidelijk.

Podiumbaas keert terug naar theaterwereld

Lineke Kortekaas vertrekt per 1 maart 2010 als directeur van Luxor Live. Kortekaas bood deze week haar ontslag aan aan het bestuur van Luxor.

Kortekaas was als directeur betrokken bij de moeizame bouw- en opstartperiode van het podium, gevestigd in het monumentale pand aan het Willemsplein in Arnhem. De eerste groeistuipen te boven leken programmering en bezoekersaantallen aan te trekken. Desondanks werd onlangs bekend dat het podium kampt met een tekort van twee ton en de gemeente Arnhem stelde een extern adviseur aan om de financiële situatie van het podium op orde te brengen. Of er een verband is tussen het opstappen van Kortekaas en het ingrijpen van de gemeente is vooralsnog niet duidelijk.

Kortekaas keert terug naar haar oude liefde, het theater, en treedt per 1 maart in dienst als directeur van Schouwburg en Congrescentrum Het Park in Hoorn. Kortekaas was drieëneenhalf jaar directeur van Luxor Live.