Bandito niet op top bij presentatie sterke ep

Maaswater Veenlijk krachtig voorprogramma

Tekst: Eelco van Eldijk / Foto's: archief 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Het gaat goed met Bandito. Na de overwinning bij de Roos van Nijmegen, kon het vijftal in november ook de Gesel van Gelderland in de zak steken. Ze legden hun muziek vast op een ep en presenteerden en vierden dat feit in de NDRGRND.

Maaswater Veenlijk krachtig voorprogramma

Het gaat goed met Bandito. Na de overwinning bij de Roos van Nijmegen, kon het vijftal in november ook de Gesel van Gelderland in hun zak steken. Hoogste tijd om de muziek ook vast te leggen op een tastbaar schijfje. De presentatier ervan wordt gevierd in NDRGRND, die voor de gelegenheid gezellig gevuld is met mensen.

Bandito hoeft het vanavond niet alleen te doen. Het Brabantse Maaswater Veenlijk (MWNV) (wat een briljante naam) toont zich nederig en support het boevenclubje tijdens hun ep-presentatie. De lompe bouwvakkersrock van MWVL past goed in het Bandito straatje, een ideaal avondje rocken zogezegd.

Maaswater Veenlijk rockt zich met het grootste gemak door zijn set. Het geluid is basvol en dikker dan dik in orde. Er kan niet anders geconcludeerd worden dat dit viertal, met Black Bottle Riot’s Jaap als gitarist, één van de lekkerste stonerrockbands is in de wijde omgeving. Refererend aan Amerikaanse acts als Alabama Thunder Pussy stampt het skelet zich bot in het rondte, een niet minder dan zeer aangename kennismaking met dit kwartet.

Bandito moet het met een geluid doen dat stukken minder imponeert. De band klinkt iel en erg gruizig. Is het vijftal nerveus? Want ze lijken in minder goede doen dan bij andere optredens dit jaar in de regio. Alle ‘hits’ als Mexico City, Roadkill en For No One (de laatste twee in de toegift), komen langs, maar slaan minder hard in je smoel dan wenselijk is. Hoewel het luidruchtige publiek (terecht) enthousiast is over Bandito, geven zij vandaag niet hun sterkste visitekaartje weg.

Misschien is de keuze voor Maaswater Veenlijk als ‘opwarmer’ niet de slimste. Misschien ligt de lat vandaag te hoog of heeft de spanning de overhand. Is het buiten te koud? Iets scheelt eraan, en dat is oprecht zeer jammer. Deze band kan en is veel beter. Check om jezelf te overtuigen de ep op hun MySpace.