Grote Broek bijna klaar voor heropening

Zaterdag 2 mei de grote opening!

Tekst: Arno van der Hoeven / Foto's S.T. Milcke ,

Aanstaande zaterdag is de heropening van de Grote Broek. Het afgelopen jaar is het voormalige kraakpand grondig verbouwd. Daarbij werkten tientallen vrijwilligers en een professioneel bouwbedrijf samen. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen krijgt alvast een exclusieve rondleiding.

Zaterdag 2 mei de grote opening!

Vlak voor de heropening van de Grote Broek wordt er nog hard gewerkt aan het pand. Op de plek waar zaterdag verschillende bands zullen spelen zijn nu nog vrijwilligers in de weer met allerhande klusmaterialen. Na een verbouwing van een jaar komen langzaam de eerste activiteiten weer op gang in het woonwerkpand.

De herinrichting van het gebouw volgde op een legalisatie van het voormalige krakersbolwerk in 2004. Hierbij werd het pand door de gemeente verkocht aan Standvast Wonen. In samenwerking met deze woningcorporatie en een architect kreeg de Grote Broek een geheel nieuw aanzien.

Door de verbouwing is het kollektief beter in staat hun ideeën en idealen tot uitdrukking te brengen meent bewoner Stoffel: “Er is meer ruimte vrijgekomen voor nieuwe groepen, waardoor we als plek veel interessanter zijn geworden. Er verandert weinig in hoe we de dingen doen, maar hopelijk kunnen we nu meer betekenen.”

De muziekliefhebbers in Nijmegen zullen bij het pand vooral denken aan podiumgedeelte de Onderbroek, maar daarnaast huizen er verschillende ideële organisaties. Tussen het klussen door heeft Stoffel samen met Bart tijd gevonden om 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen een exclusieve rondleiding door het gebouw te geven.