Vierdaagsefeesten 2008 - Geslaagd avondje beuken in de Bijstand Vierdaagsefeesten 2008 - Geslaagd avondje beuken in de Bijstand

Citizen Patrol waardige afsluiter van Vierdaagsefeesten in Kafee de Bijstand

, Tekst: Paul Benschop,

Vierdaagsefeesten 2008 - Geslaagd avondje beuken in de Bijstand

Citizen Patrol waardige afsluiter van Vierdaagsefeesten in Kafee de Bijstand

Tekst: Paul Benschop, ,

Gratis hardcore & punkconcertjes in de Bijstand, het begint een fijne traditie te worden. Nadat er afgelopen zaterdag een viertal hardcore bands optraden, stonden er voor vanavond weer een viertal gepland.

Citizen Patrol waardige afsluiter van Vierdaagsefeesten in Kafee de Bijstand

Opener is het lokale Dedicated To. De muziek is beïnvloed door zowel metal als punk. Een eigen stijl heeft de politiek geangageerde band nog niet, waardoor het geheel wat rommelig overkomt. Wellicht zit er meer in als de heren wat langer bezig zijn. Tekstueel is het al wel dik in orde. Volgende band is het Italiaase Ban x This. Straight-edge hardcore geïnspireerd door onder meer Black Flag. Helaas hebben veel gitaristen van punk en hardcorebands de gewoonte om hun versterkers helemaal open te knallen. Gevolg? Een grote brij aan geluid. De geuniformde Italianen van Smart Cops slaan beter aan bij het publiek. Geïnspireerd door Miami Vice, Robocop en Police Academy worden aanstekelijke hardcorenummers gespeeld. Hoewel de hulpagenten zeker hun best doen weten zij het publiek helaas niet echt mee te krijgen. Afsluiter Citizen Patrol doet precies wat van je van ze mag verwachten. De Limbo's zijn net terug van een tour door de VS. Wellicht dat dit de reden is dat ze zo kort spelen, maar het maakt dit optreden niet minder overtuigend. Vanaf de eerste seconde gaat het publiek los en de eerste wanklanken zijn pas te bespeuren wanneer de band na nog geen kwartier het laatste nummer speelt. Verplichte kost voor liefhebbers van de oude Amerikaanse hardcorebands en een prima manier om de Vierdaagsefeesten in Kafee de Bijstand af te sluiten.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland