Vierdaagsefeesten 2008 - Eighties revival in Kafee De Bijstand Vierdaagsefeesten 2008 - Eighties revival in Kafee De Bijstand

Duitse Short Fuse hoogtepunt van de avond

, Tekst: Paul Benschop / Foto's: Niek te Stroete,

Vierdaagsefeesten 2008 - Eighties revival in Kafee De Bijstand

Duitse Short Fuse hoogtepunt van de avond

Tekst: Paul Benschop / Foto's: Niek te Stroete, ,

Vier keer hardcore is wat de klok sloeg in Kafee De Bijstand in Nijmegen met optredens van Padded Cellmag, Dead Weight, Sick Mormons en Short Fuse. Het jaren ’80 gehalte was hoog. Niet alleen de muziek putte inspiratie uit voorbije jaren, ook de houthakkersblousen en baseball caps met oversized klep waren present.

Duitse Short Fuse hoogtepunt van de avond

Het Utrechtse Padded Cellmag de spits afbijten op deze avond. Een ondankbare taak in een nog half gevulde kroeg, maar de aanwezigen lijken de muziek prima te pruimen. De band is jong en zeker niet wereldschokkend, maar de set die de heren brengen geeft vertrouwen voor de toekomst. Ouderwetse hardcorepunk, een rockende variant van Minor Threat. De volgende band komt ook uit Utrecht, Dead Weight. De band bestaat uit ex-leden van Beans, Stereo Blackout en The Lager Louts. De melodieuze hardcorepunk wordt vol overtuiging en enthousiasme neergezet. Naast invloeden van voornoemde bands hoor je ook wat terug van Amerikaanse punkbands als Rancid, Social Distortion en One Man Army. De derde band, Sick Mormons, kon mij wat minder bekoren. Slecht is het niet wat de Amsterdammers hier doen, maar op mij komt de muziek – met name de zang – toch wat geforceerd over. Wellicht dat zij met een ander optreden wel kunnen overtuigen. Afsluitende band is Short Fuse uit Duitsland en voor mij tevens het hoogtepunt van de avond. De muziek laat zich het best omschrijven als opgefokte ‘80ies hardcore. Denk hierbij aan Negative Approach (waar ook een cover van wordt gespeeld), maar met net iets meer melodie. De nummers zijn hard, kort, agressief. Het gemiddelde nummer duurt rond de 40 seconden en de hele set duurt niet langer dan een kwartier. Hoewel De Bijstand minder vol is dan bij de vorige bands, reageert ook het publiek het meest enthousiast op de aflsuitende band. Op sommige momenten ontstaat er zelfs een kleine moshpit, voor zover de beperkte ruimte het toelaat. Eind september speelt Short Fuse weer in Nederland, dit maal in Venlo. Alvast een aanrader.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland