De Affaire 2008 - John & Jehn gaan op in elkaar en hun muziek De Affaire 2008 - John & Jehn gaan op in elkaar en hun muziek

Publiek lijkt noodzakelijk kwaad voor aandoenlijk en stijlvol Frans duo

, Tekst & foto's: Martine Peters van Ton,

De Affaire 2008 - John & Jehn gaan op in elkaar en hun muziek

Publiek lijkt noodzakelijk kwaad voor aandoenlijk en stijlvol Frans duo

Tekst & foto's: Martine Peters van Ton, ,

Op de eerste avond van de Affaire stroomde het publiek in grote getale naar de Kapel, waar het Franse duo John & Jehn. Het perfect gestylede, maar ogenschijnlijk nog niet erg aan toeschouwers gewende stel bracht hun liedjes vol overtuiging, zonder zich daarbij al te veel aan te trekken van het wat matte publiek.

Publiek lijkt noodzakelijk kwaad voor aandoenlijk en stijlvol Frans duo

Een aandoenlijk nerveus, frêle meisje en een stoïcijnse, donkere jongen betreden om kwart voor tien het Kapel-podium. In één oogopslag is het duidelijk: image is everything voor John & Jehn. Het in Londen woonachtige Franse duo, dat in april hun debuutalbum vol donkere electropop presenteerde, is perfect gestyled. En bovenal: très Frans. Jehn in een stijlvol zwart-wit gestreept mantelpakje en rood gelakte nagels, John in zwart maatpak met hippe korte stropdas. Gitaarband, orgel en schoenen allen in exact dezelfde kleur bruin. Hier is over nagedacht. Het wat lauwe publiek lijkt voor het stel, dat sombere maar catchy popliedjes maakt, niet belangrijk. Halverwege de show verzoekt John zijn publiek: “Everyone, if you have your sunglasses with you, please put them on, right now.” Een leuk idee, maar gezien het regenachtige weer en het avondlijke uur geeft, weinig verrassend, geen enkele toeschouwer gehoor aan deze oproep. John lijkt het niet te kunnen schelen: hij ziet er zelf erg goed uit met bril. Het optreden lijkt vooral een extatische paringsdans voor het Franse duo, hun publiek een noodzakelijk kwaad. Hij kijkt bewonderend naar hoe zij met haar ravenzwarte haren zwaait en schreeuwend opgaat in hun muziek, zij kijkt verliefd toe hoe hij zich op zijn knieën stort en zijn gitaar triomfantelijk boven zijn hoofd houdt. Als toeschouwer sta je erbij en kijk je ernaar. Dat maakt dit optreden een intieme inkijk in het leven van overduidelijk verliefd stel, dat overigens gelukkig muzikaal niet teleurstelt.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland