De Affaire 2008 - Bonne Aparte zorgt voor snoeihard hoogtepunt De Affaire 2008 - Bonne Aparte zorgt voor snoeihard hoogtepunt

Noorderlingen breken de Barbarossaruïne bijna af

, Tekst: Bas Jansen / Foto's: Edwin Niemantsverdriet,

De Affaire 2008 - Bonne Aparte zorgt voor snoeihard hoogtepunt

Noorderlingen breken de Barbarossaruïne bijna af

Tekst: Bas Jansen / Foto's: Edwin Niemantsverdriet, ,

Woest, snoeihard, krankzinnig, maar oh zo beheerst raasden de Groningers/Friezen van Bonne Aparte door hun onlangs verschenen debuutalbum heen. Een waar hoogtepunt, van een toch al ijzersterke muzikale avond op De Affaire.

Noorderlingen breken de Barbarossaruïne bijna af

Ik moet het vanavond voor zekerheid nog even nakijken, maar toen ik vannacht het Valkhof verliet stond de Ruïne nog overeind. Dat mag een klein wonder heten, na de kleine 22 minuten spektakel die de zes jonge honden van Bonne Aparte daar weggaven. Mijn mond heeft eigenlijk van begin tot eind open gestaan van pure verbazing en opwinding. De scheidslijn tussen geniaal en gek is altijd flinterdun, maar ondergetekende behoort duidelijk tot het kamp die dit briljant vond. Net zo gemakkelijk loopt er publiek weg tijdens het optreden of schaart het onder de noemer ‘aanstellerij’: de muziek is simpelweg compromisloos. Denk overigens niet dat het ongecontroleerde ‘noise’ is die de heren voortbrengen. Au contraire, vanaf opener Taste My Snow is ieder nummer gewoon raak. Retestrak, loepzuiver en met een enorm sterke instrumentbeheersing. Frontman Gerrit van der Scheer zorgt voor de finishing touch door het publiek tegen het einde van de set op te roepen om nou eindelijk eens te gaan staan en te delen in de mayhem. Wij klokten, 21 minuten en 48 seconden: bril-jant.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland