Koffiedik kijken met De Onderbroek

Begin april gaan de geupgrade deuren weer open!

In deze laatste maand kijken we terug op het afgelopen jaar. Wat waren de hoogte- en dieptepunten, en hoe gaat 2008 de boeken in? Ook werpen we alvast een blik in de toekomst, what’s hot in 2009 en what’s not? Vandaag gaan we koffiedik kijken met De Onderbroek!

Begin april gaan de geupgrade deuren weer open!

Vandaag blikken we terug én vooruit met Bart van alternatief poppodium De Onderbroek, die zich 2008 zal herinneren als “hard en snel”.

Wat was het hoogtepunt van dit jaar?


Nou, dat is moeilijk. We doen zo veel verschillende dingen. Een lijstje:
Roaring Twenties (feest): Veel jazz, absinth, rokken, swing.
Skandal (disco/electro): Veel idioot gedrag, goede muziek, vette visuals, veeeel mensen.
Oi Polloi (punk): Veel mensen, veel bier, veel blauwe plekken, veel geschreeuw, veel bier.

Wat was het dieptepunt van dit jaar?

De sluiting van De Onderbroek voor de verbouwing. We zijn zo'n 9 maanden dicht en ik blijf maar thuis in het weekend, want er is niets leuks te doen. De verbouwing is wel gaaf, trouwens. Het is voor ons heel inspirerend om daar mee bezig te zijn (dus toch niet zo'n dieptepunt).

Wat is jouw persoonlijke top 5 uit 3VOOR12’s Song van het Jaar Verkiezing 2008?

Top 5? Hmmm. De Kift? Nick Cave? Calvin Harris? Mars Volta? Aux Raux?

What's hot in 2009?

Zelfgemaakte kostuums, confetti, hanenkammen, biologisch bier, dansen, Slayer backpatches, nieuwe gave vrijwilligers, harde muziek, sterke drank, discolampen, electro uit laptops, gekrijs, getier en gevloek.

What's not?

Macho gedrag, dronken idioten, omgevallen bierflesjes, confetti, zeikerds, kapotte installaties, slechte bands, saai publiek, gore wc's.

Wat zijn je verwachtingen voor 2009?

Begin april 2009 gaan we weer open en we hebben er heel veel zin in. We gaan gewoon verder met alles wat we al gedaan hebben. Er komen wel veranderingen aan, we doen een soort ‘upgrade’ als het ware. Tot snel in De Onderbroek!