De Affaire mag weer nachtelijk geluid produceren!

Het feest gaat door na twaalven

Didier Hodiamont ,

Na lang onderhandelen zijn De Affaire en gemeente Nijmegen tot overeenstemming gekomen dat het festival (net als voorgaande jaren) toestemming krijgt voor het draaien van muziek na middernacht. Festivaldirecteur Godfried Versteegen is blij dat de kogel nu eindelijk door de kerk is.

Het feest gaat door na twaalven

Na  een lange periode van onderhandelen zijn De Affaire en de gemeente Nijmegen eindelijk tot overeenstemming gekomen dat het festival na middernacht geluid mag blijven produceren. Burgemeester De Graaf dreigde dat De Affaire, net als alle andere podia van de Vierdaagsefeesten, klokslag twaalf uur naar 0 dB zou moeten. Een meerderheid van de gemeenteraad vond echter dat het geluidsbeleid voor De Affaire moest worden aangepast. Het festival is immers een onmisbare aanvulling op het artistieke aanbod van de Vierdaagsefeesten en zou zonder de omzet die behaald wordt in de nachtelijke uren in financiële problemen komen.

De gemeente heeft lang gezocht naar een oplossing om te zorgen voor het behoud van het festival. De Affaire krijgt nu opnieuw een ontheffing voor het geluidsbeleid. Festivaldirecteur Godfried Versteegen is blij dat er eindelijk een beslissing is genomen. “We hoeven nu niet meer het signaal te geven dat het feest om twaalf uur is afgelopen. Er mogen weliswaar geen bands meer optreden, maar je kan nog tot 02.00 uur blijven hangen. Ik zou zeggen: geniet van het park en geniet van elkaar!”

Het maximaal toegestane niveau aan geluid na middernacht is nu 60 dB. “Vroeger was dat nog 65 dB, en dat was al niet heel hard. Als je bedenkt dat het geluidsniveau per 3 dB omlaag gehalveerd wordt, kun je wel nagaan dat het geen disco wordt. Het is nu aan onze creativiteit en inventiviteit om er iets moois van te maken, maar dat gaat zeker lukken!”