The Sedan Vault en seanpenn schotelen het publiek prima optredens voor The Sedan Vault en seanpenn schotelen het publiek prima optredens voor

Culinaire hoogstandjes in Kultuurhuis Bosch

, Tekst: Jaap van Otterlo / Foto's: Bernard Bodt,

The Sedan Vault en seanpenn schotelen het publiek prima optredens voor

Culinaire hoogstandjes in Kultuurhuis Bosch

Tekst: Jaap van Otterlo / Foto's: Bernard Bodt, ,

Ernem Zweet winnaar seanpenn speelde afgelopen weekend in het voorprogramma van Belgische emobelofte The Sedan Vault. Onze recensent was vooral hongering naar het optreden van de Arnhemse popcore band, maar had hij zelf eigenlijk wel genoeg gegeten?


Culinaire hoogstandjes in Kultuurhuis Bosch

Soms heb je van die dagen dat je de boel de boel laat en eerst je speklap, aardappels en broccoli verobert waarna je pas aan de soep begint. Zoiets had ik vanavond, want officieel gezien stond seanpenn in het voorprogramma van het Vlaamse The Sedan Vault, maar voor mij was het het hoofdgerecht. Helaas zijn er maar weinig mensen die de etiquetten negeren en de zaal is dan ook beschamend leeg als seanpenn de eerste snaren roert. Gelukkig begint het daarna wel vrij snel vol te stromen. seanpenn opent vrij zwak, of om nog maar even voort te borduren op de maaltijdmetafoor; alsof je eerst de droge aardappelen naar binnen werkt. Het experimentele sausje waardoor seanpenn zo tof en uniek klinkt ontbreekt nog. Tijdens het ruige begin worden de instrumenten hardhandig bewerkt. Iets waar overigens niets mis mee is, maar het hoort nu eenmaal niet bij de naar eigen zeggen beste band van Arnhem. Gelukkig trekken de mannen het later tijdens het optreden recht en wordt het voor een seanfann als ik alsnog een leuke avond. De stem van de frontman klinkt dan wel ietwat zeurderig, maar dat past tegelijkertijd geweldig in het totaalplaatje. Ik zeg jippie! En oh ja, een recensie over seanpenn is natuurlijk niet compleet zonder star wars verwijzing, dus bij deze: Het optreden van vanavond kun je vergelijken met éérst Phantom Menace kijken, om dan vervolgens Empire in de videorecorder te steken. Tevreden wrijf ik over mijn goed gevulde buikje als het voorgerecht wordt opgediend: The Sedan Vault. In mijn vooronderzoek naar deze Belgische band kon ik nauwelijks iets vinden en ik laat me dan ook maar verassen. Al vrij snel kom ik tot de conclusie dat het hier gaat om keurige moderne poprock die de regeltjes braaf volgt, maar er zo nu en dan een gekkigheidje in de trant van gameboysamples doorheen gooit. Een prima zet die mijn volledige aandacht bij het optreden houdt. Uiteindelijk moet ik zelfs concluderen dat The Sedan Vault een lekker soepje is. Geen eentonige waterige cup'a'troep, maar door het prima mengen van diverse smaken zoals Blocparty en Blink182, wat toegevoegde Museblokjes en zelfs een beetje seanpenn (of zaten er nog stukjes tussen mijn tanden?) wordt het een lekker verassend geheel. Absoluut geen mosterd na de maaltijd. Oké, nu hou ik op... Straks wordt het nog flauw.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland